Πολιτισμός

«Ιδεατή ολότητα» από τη Χαριτίνη Μαλισσόβα – Η πρώτη της ποιητική συλλογή από τις εκδόσεις Αρμός

Μέσα από ταξίδια γραφής, καμβά προσώπων, δυσδιάκριτα όρια, προεκτάσεις, εποχιακά, παιδικό γέλιο – ελιξίριο, η Χαριτίνη Μαλισσόβα στην πρώτη της ποιητική συλλογή, άλλοτε με πρωτοπρόσωπη, άλλοτε με δευτεροπρόσωπη και άλλοτε με τριτοπρόσωπη γραφή επιχειρεί να συνθέσει την Ιδεατή ολότητα, τον ολισμό που καλούμαστε να βιώσουμε και την ιδεώδη μορφή που αναζητούμε παράλληλα με τη δική μας εξέλιξη.
Σε πενήντα δύο ποιήματα και εφτά ενότητες, αποτυπώνει κομμάτια της ζωής και των σημαντικών άλλων, άλλοτε ως μέρος, άλλοτε ως καθρέφτης κι άλλοτε ως θεατής τους.
Το βιβλίο, αντί επιλόγου, κλείνει με ένα κείμενο με σκέψεις περί ποίησης από την εμπειρία της ως αρθρογράφου λογοτεχνίας.
Η Χαριτίνη Μαλισσόβα γεννήθηκε και κατοικεί στον Βόλο. Έχει σπουδάσει Παιδαγωγικά και εργάζεται ως εκπαιδευτικός στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση.
Από το 2014 αρθρογραφεί στην εφημερίδα «ΘΕΣΣΑΛΙΑ», στο κυριακάτικο φύλλο της οποίας δημοσιεύονται συνεντεύξεις, άρθρα, κριτικές της και ρεπορτάζ για το βιβλίο, τον κινηματογράφο και την εκπαίδευση.

Από το 2016 συνεντεύξεις και κριτικές της δημοσιεύονται και στο ηλεκτρονικό περιοδικό για το βιβλίο και τον πολιτισμό Diastixo.gr.
Έχει φιλοξενήσει σε περισσότερες από 200 συνεντεύξεις λογοτέχνες, εικαστικούς, μουσικούς, δημοσιογράφους και επιστήμονες.
Έχει γράψει τέσσερα παραμύθια, τα οποία, διασκευασμένα σε θεατρική μορφή, έχουν ανεβεί από το 2011 σε σχολικές παραστάσεις κι έχουν δημοσιευθεί στο περιοδικό Θήτα Week και στο ένθετο Διαδρομές της εφημερίδας «ΘΕΣΣΑΛΙΑ».
Η ποιητική συλλογή «Ιδεατή ολότητα» (εκδόσεις Αρμός) είναι το πρώτο της βιβλίο.
Στα βιβλιοπωλεία θα βρίσκεται από την 1η Νοεμβρίου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το