Τοπικά

Ιάσονας Αποστολάκης: «Βουλιάζει» στα προβλήματα η Νέα Αγχίαλος – Τι προτείνουμε

Το μέγεθος της εγκατάλειψης των περιφερειακών δημοτικών ενοτήτων από την απερχόμενη δημοτική αρχή, είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει για μα ακόμη φορά ο υποψήφιος Δήμαρχος Βόλου Ιάσονας Αποστολάκης κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στη Νέα Αγχίαλο, συνοδεία υποψήφιων δημοτικών συμβούλων του συνδυασμού «Μαζί για τον Βόλο».
Από τις συζητήσεις με τους κατοίκους διαπιστώθηκε η απουσία παρεμβάσεων σε σειρά ζητημάτων που άπτονται της καθημερινής ζωής της τοπικής κοινωνίας, όπως οι αθλητικές εγκαταστάσεις, οι βασικές υποδομές (λιμάνι-οδοποιία), η σχολική στέγη, αλλά και η παντελής έλλειψη σχεδιασμού για την ανάδειξη των αρχαιολογικών χώρων.

Όσον αφορά τις αθλητικές υποδομές, είναι αναγκαία – όπως τονίστηκε – η βελτίωση των υφιστάμενων εγκαταστάσεων του ανοικτού γηπέδου μπάσκετ, στην είσοδο της Ν. Αγχιάλου, και η ανακατασκευή του υπάρχοντος γηπέδου 5Χ5. Σημαντικό ζήτημα για την περιοχή είναι η μετατροπή του κεντρικού υφιστάμενου δρόμου (οδός Ελευθερίας), που αποτελεί την είσοδο της πόλης (από Βόλο και Μικροθήβες), σε δρόμο ήπιας κυκλοφορίας, με την τοποθέτηση των ανάλογων προειδοποιητικών φωτιστικών και πινακίδων σήμανσης, για αποφυγή ατυχημάτων, που κατά το παρελθόν στοίχησαν και ζωές. Επίσης, απαραίτητη κρίνεται η τοποθέτηση πινακίδων οδικής σήμανσης εντός του ιστού της πόλης και η βελτίωση της υπάρχουσας αγροτικής οδοποιίας και διάνοιξης νέας, όπου χρειάζεται.

Ένα από τα σοβαρά προβλήματα που επισήμαναν οι κάτοικοι της περιοχής είναι ότι, σε περιόδους έντονης βροχόπτωσης, ο όγκος του νερού διοχετεύεται στον δρόμο, με αποτέλεσμα να πλημμυρίζει το συγκεκριμένο μέρος και να καθιστά προβληματική την κυκλοφορία, ενώ το δίκτυο ύδρευσης παθαίνει συχνές βλάβες, λόγω παλαιότητας, και η υδροδότηση διακόπτεται σχεδόν στα μισά νοικοκυριά μέρα ανά μέρα. Είναι επιτακτική ανάγκη η υλοποίηση έργου για τη διοχέτευση των όμβριων υδάτων και η αλλαγή του παλαιού δικτύου ύδρευσης, για τη διασφάλιση της παροχής πόσιμου νερού στα νοικοκυριά της περιοχής.

Άμεσης προτεραιότητας είναι, επίσης, η αντιμετώπιση των προβλημάτων σχολικής στέγης. Όπως τόνισε ο κ. Αποστολάκης, «η νέα δημοτική αρχή οφείλει σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς φορείς και τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων των σχολείων Α/βάθμιας και Β/βάθμιας εκπαίδευσης της πόλης, να προωθήσει τα αναγκαία έργα συντήρησης και επισκευής σχολικών κτηρίων, τη μελέτη δημιουργίας νέων σχολικών μονάδων, εφ’ όσον αυτό κρίνεται αναγκαίο και προτείνεται από το τοπικό Δ.Σ. και τους σχολικούς φορείς, και τη μεταστέγαση του Νηπιαγωγείου, που σήμερα λειτουργεί σε ακατάλληλο ενοικιαζόμενο ημιυπόγειο χώρο». Τέλος, καθοριστικής σημασίας για την οικονομική ανάπτυξη της περιοχής είναι η ανάδειξη και αξιοποίηση των αρχαιολογικών χώρων και της πολιτισμικής κληρονομίας.

Ο κ. Αποστολάκης υπογράμμισε ότι «η ταυτότητα και κληρονομιά της Νέας Αγχιάλου είναι σημαντικό να αναδειχθούν με σεβασμό στην ιστορική μνήμη, ενώ οι αρχαιολογικοί θησαυροί πρέπει να αποτελέσουν πυρήνα τουριστικής ανάπτυξης, συνδυαστικά με δράσεις, όπως περιπατητικές διαδρομές στον λόφο «Ακρόπολις», βελτίωση και αξιοποίηση της αναρριχητικής πίστας που βρίσκεται εντός του χώρου της γιορτής κρασιού σε συνεργασία με τον Ορειβατικό όμιλο, για προσέλκυση αθλητικών αναρριχητικών συλλόγων και τέλεση σχετικών αγώνων, τη δημιουργία λαογραφικού και ιστορικού μουσείου, για την ανάδειξη της πολιτιστικής ταυτότητας και κληρονομιάς της πόλης στο διατηρητέο κτήριο – που λειτουργεί σήμερα το “Ευγενείδιο” Δημοτικό Σχολείο και την καθιέρωση – συνδυαστικών – χορευτικών και αθλητικών εκδηλώσεων κατά την περίοδο της πραγματοποίησης της γιορτής του κρασιού, με πρόσκληση συλλόγων τόσο από την χώρα μας, όσο και από το εξωτερικό».

Ο κ. Αποστολάκης άσκησε σκληρή κριτική στην απερχόμενη δημοτική αρχή για τις εικόνες εγκατάλειψης των δημοτικών ενοτήτων και επισήμανε την ανάγκη η νέα δημοτική αρχή, σε συνεργασία με το τοπικό συμβούλιο και τους τοπικούς φορείς, να προχωρήσουν άμεσα στα αναγκαία έργα και παρεμβάσεις που θα συμβάλλουν στην βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και την τόνωση της τουριστικής ανάπτυξης και προβολής της Νέας Αγχιάλου.

Τον κ.Αποστολάκη συνόδευαν οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι: Θανάσης Ακρίβος, Ρούλη Καραγιάννη, Στέφανος Λάζος, Μαρία Πολάτου, Δημήτρης Σκαλτσής Λευτέρης Τσατσάκος και Λευτέρης Τσέκος.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το