Τοπικά

Στο κέντρο του Βόλου και σε επικίνδυνα σημεία του οδικού δικτύου οι αστυνομικοί για τις ημέρες του Πάσχα

Στο κέντρο του Βόλου αλλά και σε επικίνδυνα σημεία του οδικού δικτύου βρίσκονται αυτές τις ημέρες οι αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας προκειμένου να διευκολύνουν την κυκλοφορία των οχημάτων και με στόχο πρωτίστως την αποφυγή πρόκλησης ατυχημάτων.

Η Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας υλοποιώντας το σχεδιασμό του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ εφαρμόζει κατά την περίοδο των εορτών του Πάσχα και της Πρωτομαγιάς ειδικό σχέδιο τροχονομικής αστυνόμευσης που περιλαμβάνει τη λήψη συγκεκριμένων μέτρων.
Έτσι καθημερινά έχει αυξηθεί η αστυνομική παρουσία τόσο στο κέντρο του Βόλου όσο και σε επικίνδυνα σημεία του οδικού δικτύου.
«Στόχος μας είναι η εξασφάλιση ομαλών συνθηκών κυκλοφορίας, η διευκόλυνση των οδηγών κι η άμεση αντιμετώπιση κάθε προβλήματος αλλά πρωτίστως η αποφυγή πρόκλησης ατυχημάτων» ανέφερε ο Αστυνομικός Διευθυντής κ. Βασίλης Καραΐσκος.
Σημείωσε επίσης ότι από τις υπηρεσίες διενεργούνται συστηματικοί έλεγχοι τόσο στον τομέα της γενικής αστυνόμευσης όσο και στον τομέα της δημόσιας ασφάλειας με στόχο  την πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας.

“Οι άλλοι οδηγοί δεν είναι αντίπαλοί μας”
Παράλληλα ο κ. Καραΐσκος αναφέρθηκε και στα μέτρα που πρέπει να λάβουν οι οδηγοί που έχουν σκοπό να μετακινηθούν τις ημέρες του Πάσχα. Όπως τόνισε, ο οδηγός πρέπει να βρίσκεται σε καλή ψυχολογική κατάσταση, να μην έχει καταναλώσει αλκοόλ και να είναι ήρεμος.
«Οι άλλοι οδηγοί δεν είναι αντίπαλοί μας» είπε χαρακτηριστικά τονίζοντας πως πρέπει να οδηγούμε ήρεμα και με ευγένεια.

«Τα παιδιά πρέπει να βρίσκονται στο πίσω μέρος, στα ειδικά καθίσματα. Όλοι πρέπει να φορούν ζώνη ασφαλείας και να συμμορφώνονται με τα όρια ταχύτητας. Κανείς δεν πρέπει να ξεκινάει το ταξίδι του αν νιώθει πως είναι κουρασμένος. Οι οδηγοί δεν πρέπει να κάνουν αντικανονικά προσπεράσματα και να υπερβαίνουν τα όρια ταχύτητας, ενώ οφείλουν να παραχωρούν την προτεραιότητα».

Αναφορικά με τους δικυκλιστές, ο Αστυνομικός Διευθυντής Μαγνησίας επισήμανε πως πρέπει πάντα να φορούν τα κράνη τους.
«Αν τηρηθούν όλα αυτά το ταξίδι θα γίνει με ασφάλεια. Δεν θέλουμε να βεβαιώσουμε παραβάσεις. Στόχος μας είναι μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα να εξυπηρετούνται οι πολίτες. Πρέπει να βοηθήσουμε όλοι και να έχουμε υπεύθυνη συμπεριφορά. Ο αστυνομικός είναι ο βοηθός και όχι αυτός που θα μας τιμωρήσει. Προστατεύει τη δική μας ζωή».

Ο κ. Καραΐσκος πρόσθεσε πως αυτές τις ημέρες οι αστυνομικοί θα βρίσκονται δίπλα στους πολίτες, όπου ανακύπτουν προβλήματα, για την άμεση αντιμετώπισή τους, ώστε και την περίοδο των Εορτών, ο Βόλος και η Μαγνησία να είναι ασφαλείς, για τους κατοίκους και τους επισκέπτες τους.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το