Κόσμος

Ιαπωνία: 15χρονη δραπέτευσε από τον απαγωγέα της

newego_LARGE_t_1101_54654164_type13145

Στη σύλληψη ενός 23χρονου προχώρησαν οι αρχές της Ιαπωνίας με την κατηγορία πως κρατούσε φυλακισμένη μία έφηβη κοπέλα επί δύο χρόνια.

Η 15χρονη δραπέτευσε και κάλεσε την αστυνομία την Κυριακή, όταν ο απαγωγέας της βγήκε έξω και άφησε ξεκλείδωτη την πόρτα του διαμερίσματός του στο Τόκιο.

Η αστυνομία στη συνέχεια συνέλαβε τον ύποπτο σε απόσταση 100 χιλιομέτρων μακριά στην περιοχή Σιζουόκα. Πιστεύεται ότι επιχείρησε να αυτοκτονήσει.

Ο ίδιος φέρεται να απήγαγε την κοπέλα τον Μάρτιο του 2014, προσποιούμενος έναν δικηγόρο που εργαζόταν πάνω στο διαζύγιο των γονιών της.

Οι αρχές εξέδωσαν ένταλμα σύλληψης για τον Καμπού Τεραούτσι την Κυριακή ενώ η 15χρονη μπήκε υπό προστατευτική επιτήρηση. Η κοπέλα είναι σώα και αβλαβείς, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Η αστυνομία δήλωσε πως η κοπέλα παρέμενε κλειδωμένη στο διαμέρισμα το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα της απαγωγής της και πως ο 23χρονος την παρακολουθούσε στενά όταν έβγαινε έξω.

Την είχε απαγάγει όταν την είχε πλησιάσει κοντά στο σπίτι της στο Αζάκα, βόρεια του Τόκιο, ενώ την έπεισε να μπει στο αυτοκίνητό του λέγοντάς της μια ψεύτικη ιστορία πως οι γονείς της ετοιμάζονταν να χωρίσουν.

Η μητέρα της βρήκε ένα σημείωμα στο ταχυδρομείο της την ίδια μέρα, προφανώς γραμμένο από την κόρη της όπου τους ζητούσε να μην την αναζητήσουν.
Ο Τεραούτσι βρέθηκε στην περιφέρεια Σιζουόκα νωρίς τη Δευτέρα όταν η αστυνομία έλαβε ένα τηλεφώνημα πως ένας άνδρας περπατούσε στο δρόμο καλυμμένος με αίμα.

Ο δράστης νοσηλεύεται με τραυματισμούς στον αυχένα ενώ η κατάσταση της υγείας του είναι σοβαρή αλλά όχι απειλητική για τη ζωή του.
Πηγή: BBC

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το