Τοπικά

Η Ζέττα Μακρή στηρίζει την πρόταση του Σωματείου Μισθωτών Κυλικείων για παροχή πρωϊνού γεύματος

Από το γραφείο της κ. Ζέττας Μακρή εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
Η πρόεδρος της ειδικής μόνιμης επιτροπής περιφερειών και βουλευτής Μαγνησίας κ. Ζέττα Μ. Μακρή, στηρίζει την πρόταση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Κυλικείων Δημοσίων και Ιδιωτικών Σχολείων για την εισαγωγή του μέτρου παροχής «Πρωινού Γεύματος» στον σχολικό πληθυσμό, στο πλαίσιο του προγράμματος «Σχολικά Γεύματα», διά της κατάθεσης κοινοβουλευτικής αναφοράς, χθες, Πέμπτη 16 Ιουλίου 2020, μετά από γνωστοποίησή της από το Σωματείο Μισθωτών Κυλικείων Δημοσίων Σχολείων Ν. Μαγνησίας.
Ειδικότερα, η πρόταση της ομοσπονδίας επικεντρώνεται στην παροχή πρωϊνού ή δεκατιανού, μέσω των κυλικείων των δημόσιων και ιδιωτικών σχολείων, που θα αποτελεί μέτρο, στο πλαίσιο του προγράμματος «Σχολικά Γεύματα», προκειμένου να προωθηθεί ουσιαστικά η διατροφική αλλαγή των παιδιών και το πρωινό να καθιερωθεί ως το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας. Η παρέμβαση αυτή, στις μικρές ηλικίες, μπορεί να αποτελέσει την πιο ασφαλή επένδυση για βελτίωση υγειονομικών και διατροφικών δεικτών στο μέλλον. Παράλληλα, θα δώσει ώθηση στα κυλικεία καθώς, τα τελευταία τρία χρόνια, τα έσοδά τους μειώθηκαν δραστικά σημαντικά από τον θεσμό των σχολικών γευμάτων χωρίς το τίμημα του διαγωνισμού διεκδίκησης των κυλικείων να έχει προσαρμοσθεί καταλλήλως.
Η βουλευτής στηρίζει τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία για μία γενναία και ρεαλιστική αλλαγή στις διατροφικές συνήθειες του σχολικού πληθυσμού καθώς αποτελεί επένδυση για τη δημόσια υγεία. Αξίζει να σημειωθεί και να επαινεθεί ότι, πέραν των οικονομικών αιτημάτων του Σωματείο Μισθωτών Κυλικείων Δημοσίων Σχολείων Ν. Μαγνησίας και, κατ’ επέκταση, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Κυλικείων Δημοσίων και Ιδιωτικών Σχολείων, όπως διαμορφώθηκαν από την έξαρση της υγειονομικής κρίσης, για τα οποία η κ. Μακρή έχει καταθέσει κοινοβουλευτικές αναφορές – οι υπεύθυνοι των κυλικείων δεν περιορίζονται στην διεκδίκησή τους αλλά καταθέτουν προτάσεις για τη βελτίωση της διατροφής και την προστασία της υγείας των μαθητών.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το