Τοπικά

Η Ζ. Μακρή στα εγκαίνια των νέων σχολικών εγκαταστάσεων του ΕΑΚΚΝ Κασσαβέτειας

 

Η υφυπουργός Παιδείας κα Ζέττα Μ. Μακρή παραβρέθηκε στην τελετή εγκαινίων των νέων σχολικών εγκαταστάσεων του Ειδικού Αγροτικού Καταστήματος Κράτησης Νέων Κασσαβέτειας, παρουσία του Γενικού Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής κ. Παπαθανασίου.
Η κα Μακρή απευθύνθηκε, με αμεσότητα και εγκαρδιότητα, στους νέους κρατούμενους, στους εκπαιδευτικούς και στον διευθυντή του ΕΑΚΚΝ Κασσαβέτειας κ. Ραφτόπουλο τονίζοντας και υποστηρίζοντας το σημαντικό έργο που επιτελείται για τους ανήλικους κρατουμένους 15-18 ετών και τους νεαρούς κρατούμενους άνω των 18 ετών: «Τα σημερινά εγκαίνια συμβολίζουν μια ελπιδοφόρα αρχή και μια πολλά υποσχόμενη συνέχεια στην πορεία σας μέσα στην εκπαιδευτική διαδικασία.
Η εκπαίδευση στα καταστήματα κράτησης είναι μια πολύτιμη εμπειρία και η έμπρακτη βούληση της Πολιτείας να βοηθήσει τον νέο, που για τον έναν ή τον άλλο λόγο, βρέθηκε στη φυλακή.
Ήρθα εδώ για να ακούσω από όλους εσάς, που είστε μέλη της σχολικής κοινότητας του Ειδικού Αγροτικού Καταστήματος Κράτησης Νέων Κασσαβέτειας, τι σας προσφέρει η επαφή σας με τη γνώση, με τους εκπαιδευτικούς σας, με το οργανωμένο εκπαιδευτικό σύστημα, στο οποίο επιστρέψατε ή το οποίο γνωρίσατε για πρώτη φορά μέσα από τη φοίτησή σας εδώ, και για την προοπτική που φτιάχνει καθένας για τον εαυτό του ως μέλος μιας ομάδας, μιας τάξης, της κοινωνίας.
Αγαπητοί μαθητές,
Σας απευθύνομαι με σεβασμό, με ειλικρίνεια και εκτίμηση για όσα προσπαθείτε και όσα καταφέρνετε, μικρά και μεγάλα βήματα κάθε μέρα και σας ενθαρρύνω να συνεχίσετε αυτήν τη διαδρομή με την στήριξη και την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών σας.
Σήμερα, ωφελούμαστε όλοι από τα εγκαίνια, ωφελούμαστε όλοι από την ενδυνάμωση της σχέσης σας με την κοινωνία, εμπιστευόμαστε το θεσμό του σχολείου και την αξία των εκπαιδευτικών μας και βλέπουμε το μέλλον με αισιοδοξία προσπαθώντας να κάμψουμε διακρίσεις, εμπόδια και αποκλεισμούς.
Και εργαζόμαστε μαζί για το πετύχουμε!
Καλή συνέχεια, καλή πρόοδο και καλή επιτυχία στους στόχους σας, αγαπητοί μαθητές και εκπαιδευτικοί».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το