Παραπολιτικά

Η υποψηφιότητα του Ιάσονα Αποστολάκη και το μεγάλο παρασκήνιο του ΚΙΝΑΛ

Το συντονιστικό της παράταξης «Μαζί για το Βόλο» συνεδρίασε το βράδυ της Κυριακής και σχεδόν ομοφώνως αποφάσισε να προτείνει στη γενική συνέλευση της παράταξης, που προσδιορίζεται για τις 15 Δεκεμβρίου, τον κ. Ιάσονα Αποστολάκη για υποψήφιο δήμαρχο Βόλου. Οι συνεδριάσεις των τοπικών οργανώσεων του ΣΥΡΙΖΑ είχαν δώσει άλλωστε το στίγμα της καθόδου με στέλεχος της δημοτικής παράταξης που στηρίζει το κόμμα στις δημοτικές εκλογές του Βόλου, από την ώρα που δεν θα καρποφορούσε η συνεργασία με τον κ. Παντσά. Η απόφαση να προταθεί ο κ. Αποστολάκης ήταν σχεδόν ομόφωνη καθώς, όπως είναι γνωστό, ενδιαφερόμενος ήταν και ο κ. Γαργάλας. Μέλη της παράταξης σημείωσαν ωστόσο πως απέσυρε την αυτοπρότασή του. Το ζήτημα για τον ΣΥΡΙΖΑ πλέον είναι εάν ο κ. Αποστολάκης θα προχωρήσει ή θα κάνει πίσω, οπότε ο ΣΥΡΙΖΑ θα βρεθεί για μια ακόμη φορά εκτεθειμένος, ενώ κάποια στελέχη, όπως οι κ.κ. Σταμπουλής και Καστρινάκης, επιμένουν για την στήριξη του κ. Παπαδούλη.

Το μεγάλο παρασκήνιο

Την ίδια ώρα που στην αυτοδιοικητική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ λαμβάνονται αποφάσεις, το τοπικό ΚΙΝΑΛ δίνει άλλη εικόνα. Διαρρέεται ότι το ΚΙΝΑΛ πιέζει κεντρικά τον ΣΥΡΙΖΑ να στηρίξει τον κ. Παπαδούλη στο Βόλο, διότι ειδάλλως δεν θα δοθεί στήριξη στον κ. Καλογιάννη στη Λάρισα και θα υπάρξει και στη γειτονική πόλη χωριστή κάθοδος. Μάλιστα διαρρέεται πως ο κεντρικός ΣΥΡΙΖΑ πιέζει τα τοπικά του στελέχη να αποδεχθούν την πρόταση του ΚΙΝΑΛ στο Βόλο. Μια απορία.. Το ΚΙΝΑΛ που καθημερινώς και επί 24ώρου βάσεως ζητάει από το λαό τη στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ, τι είδους «νταραβέρια» και «συναλλαγές» επιζητά; Πάντως ο Κεγκέρογλου όταν ήρθε στο Βόλο ουσιαστικά για να διακόψει τις συνομιλίες των δύο δημοτικών παρατάξεων (Επιλογής Ευθύνης και Μαζί για τον Βόλο) φαίνεται πως διαβεβαίωσε τα στελέχη του κόμματός του (και τον κ. Παπαδούλη;) πως όλα στο παρασκήνιο τα έχει συμφωνημένα και πως η κατάληξη θα ήταν η ανακοίνωση στήριξης από τον ΣΥΡΙΖΑ του κ. Παπαδούλη. Μια δεύτερη απορία… Εάν ισχύει ότι η μονομερής ανακοίνωση υποψηφίου ήταν συμφωνημένη με τον κεντρικό ΣΥΡΙΖΑ για να ασκηθούν πιέσεις στους διαφωνούντες της τοπικής κομματικής οργάνωσης, γιατί δεν προχώρησε το σχέδιο και σύρθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ σε μια ατέρμονη διαδικασία, που τον έχει εκθέσει πολλαπλώς; Όλα θα είχαν τελειώσει προ πολλού.

Ωστόσο από σοβαρό στέλεχος της Επιτροπής υποψηφιοτήτων του ΚΙΝΑΛ στην Αθήνα ενημερωθήκαμε πως δεν συνδέονται σε καμία περίπτωση τα δύο ζητήματα και ότι στη Λάρισα τα δεδομένα και οι εισηγήσεις των βουλευτών έχουν δείξει τον δρόμο… Αυτόνομη κάθοδος στη Λάρισα για το ΚΙΝΑΛ δεν αναμένεται να υπάρξει, με τα δεδομένα που ισχύουν σήμερα. Το ΚΙΝΑΛ είναι ενημερωμένο ότι ο κ. Καλογιάννης δρομολογεί διαδικασίες παραταξιακές για τον Ιανουάριο και ζήτημα σύνδεσης Βόλου – Λάρισας δεν υφίσταται. Με το ΚΙΝΑΛ πάντως αφενός κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος, αφετέρου οι σοβαροί συνομιλητές και λίγοι είναι και μειοψηφία.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το