Τοπικά

Η ΔΕΥΑΜΒ προχωρά στις διαδικασίες έκπτωσης της εταιρείας που ανέλαβε το έργο ύδρευσης στη Ν.Ιωνία

Ποινή ρήτρα ύψους 154.000 ευρώ επέβαλε η ΔΕΥΑΜΒ στον εργολάβο για την διακοπή του έργου ύδρευσης στη Νέα Ιωνία ενώ εξουσιοδότησε τον δικηγόρο Χρ. Στρατηγόπουλο προκειμένου να χειριστεί την υπόθεση και να δρομολογηθούν οι διαδικασίες έκπτωσης της εταιρείας.  Σημειώνεται ότι η εταιρεία “ΕΝΙΠΕΑΣ” έχει σταματήσει το έργο  «εκσυγχρονισμός του Εσωτερικού Δικτύου Ύδρευσης του Πολεοδομικού Συγκροτήματος των Ενοτήτων Βόλου και Ν. Ιωνίας για την εξασφάλιση επαρκούς πόσιμου νερού» από τις 5 Νοεμβρίου και η ΔΕΥΑΜΒ είχε ζητήσει από τον ανάδοχο την επανέναρξη των εργασιών έως τη Δευτέρα 12-11-2018.
Η ανάδοχος εταιρεία απέστειλε στις 22 Νοεμβρίου Ειδική Δήλωση Διακοπής των εργασιών αναφέροντας ως αιτία διακοπής των εργασιών και υπαιτιότητας της ΔΕΥΑΜΒ το γεγονός ότι δεν συμπεριλήφθηκαν στον ανακεφαλαιωτικό πίνακα οι παρακάτω εργασίες: Διαχωρισμού των προϊόντων εκσκαφών, Φόρτωσης εκ νέου των προϊόντων εκσκαφών, Εργασίες μεταφοράς των προϊόντων εκσκαφής σε χώρο υποδοχής αποβλήτων για την άσφαλτο και το ασφαλτοσκυρόδεμα και στον ΧΥΤΑ Π.Σ. Βόλου για τα χώματα και πέτρες. Επί πλέον ζήτησε χρήματα για μεταφορικό έργο.

«Είναι προφανές ότι πρέπει να γίνουν όλες οι απαραίτητες νομικές ενέργειες για να διασφαλιστεί το έργο που είναι ζωτικής σημασίας» ανέφερε στην σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ ο πρόεδρος των εργαζομένων Βάιος Ζεμπέογλου. Ζήτησε επίσης να υπάρχει έγκαιρη ενημέρωση για τις όποιες εξελίξεις προκύψουν αναφορικά με το έργο της ύδρευσης στη Νέα Ιωνία.

Προσφυγή κατά απόφασης της ΔΕΥΑΜΒ άσκησε η εταιρείας «Ιδιωτική Επιχείρηση Παροχής Υπηρεσιών Ασφαλείας – Βασίλειος Παλαιολόγος Ο.Ε.» που είχε αναλάβει την διαχείριση και επίδοση λογαριασμών.
Η Επιτροπή Εξέτασης Προσφυγών της ΔΕΥΑΜΒ αποφάσισε ότι ορθά επιβλήθηκε ποινική ρήτρα 921,11 ευρώ για μη έγκαιρη και μη ορθή διανομή των ειδοποιητηρίων, προκαλώντας μείωση των εσόδων της επιχείρησης, αρνητικό κλίμα και απώλεια της αξιοπιστίας των καταναλωτών, και γνωμοδότησε ομόφωνα για την απόρριψη ε την προσφυγή της εταιρείας.
Διαφορετική άποψη με την εισήγηση της Επιτροπής είχε ο Γενικός Διευθυντής Νίκος Τουρναβίτης σημειώνοντας πως ο ανάδοχος έχει συμμορφωθεί στα δεδομένα της επιχείρησης.
«Θεωρώ πως και από εμάς υπήρχαν προβλήματα» είπε χαρακτηριστικά και πρότεινε να γίνει δεκτή η ένσταση του αναδόχου ενώ ο κ. Ζεμπεόγλου συντάχθηκε με την εισήγηση της Επιτροπής Εξέτασης Προσφυγών. Τελικά έγινε δεκτή η εισήγηση του Γενικού Διευθυντή.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το