Τοπικά

Η υποψήφια ευρωβουλευτής της ΛΑΕ Δέσποινα Σπανού στον Βόλο: Η κυβέρνηση λέει ψέματα ότι τελείωσαν τα μνημόνια

Στο Βόλο βρέθηκε σήμερα η υποψήφια ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας – Μέτωπο Ανατροπής Δέσποινα Σπανού, η οποία σε δηλώσεις της υπογράμμισε τη σημασία των επικείμενων ευρωεκλογών, τονίζοντας συγκεκριμένα ότι είναι σημαντικές για την πορεία της χώρας και τις συνέπειες που θα υποστεί στο μέλλον. Η κ. Σπανού κατηγόρησε την κυβέρνηση πως λέει ψέματα ότι τελείωσαν τα μνημόνια, ενώ οι μνημονιακοί νόμοι θα ισχύουν μέχρι το 2060.

“Δυστυχώς, αν δεν ανατραπούν τα μνημόνια και οι εφαρμοστικοί νόμοι, οι συνέπειες θα είναι ακόμη μεγαλύτερες για τη χώρα μας. Η κυβέρνηση λέει ψέματα. Δεν μπορεί να δίνει 13η σύνταξη και αυτή μισή, όταν έχει περικόψει τις συντάξεις κατά 50%, όταν υπάρχουν αποφάσεις δικαστηρίων για τα αναδρομικά αλλά δεν έχουν δοθεί, όταν έχει καταργηθεί το ΕΚΑΣ, όταν δεν έχει επιστραφεί η εισφορά αλληλεγγύης. Είναι σκέτη κοροϊδία”, ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Σπανού.

Όπως είπε, ψέματα λέει και ο Κυριάκος Μητσοτάκης που μάλιστα επαγγέλλεται πιο σκληρά μέτρα για να γίνει αποδεκτός από το σύστημα. «Τσίπρας και Μητσοτάκης είναι απολύτως ίδιοι, κάνουν τα ίδια πράγματα και η όλη διένεξη είναι για τα κότερα και για τα ελικόπτερα», είπε.
Σύμφωνα με την κ. Σπανού, κανένα από τα μνημονιακά κόμματα δεν μπορεί υποσχεθεί και να λέει την αλήθεια ότι θα βγάλει τη χώρα από την κρίση. «Η Λαϊκή Ενότητα είναι η συνεπής δύναμη κατά των μνημονίων. Εμείς λέμε την αλήθεια, δεν κοροϊδεύουμε κανέναν, είμαστε συνεπείς και παλεύουμε για τη δημιουργία ενός μεγάλου αντιμνημονιακού ριζοσπαστικού μετώπου, που πιστεύουμε ότι αποτελεί προϋπόθεση για την ανατροπή».

«Στην Ευρωβουλή είχαμε την καλύτερη παρουσία με τον Νίκο Χουντή και πιστεύουμε ότι έχουμε όλες τις προϋποθέσεις να διεκδικήσουμε την ψήφο του κόσμου στις ευρωεκλογές και να αυξήσουμε τον αριθμό των ευρωβουλευτών μας σε μια Ευρώπη όπου η λιτότητα κυριαρχεί. Λόγω αυτής ακριβώς λιτότητας έχουν ενδυναμωθεί τα εθνικιστικά κινήματα. Υπάρχει επομένως αναγκαιότητα επανασυγκρότησης της Αριστεράς και στην Ευρώπη. Η ενίσχυση της παρουσίας της ΛΑΕ και στο ευρωκοινοβούλιο αποτελεί σοβαρή προϋπόθεση γι’ αυτό».

Καλωσορίζοντας στον Βόλο την κ. Σπανού, το μέλος της ΛΑΕ Μαγνησίας κ. Νεοφώτιστου ότι η υποψήφια ευρωβουλευτής είναι κινηματική απόφοιτη της Νομικής, μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της ΑΔΕΔΥ και ασχολήθηκε επί σειρά ετών με εργασιακά ζητήματα.
Σήμερα είναι μέλος της πολιτικής γραμματείας της ΛΑΕ και υπεύθυνη του Γραφείου Τύπου του κόμματος.

Ακολούθησε περιοδεία της κ. Σπανού, του Κ. Δελημήτρου και στελεχών της Ανυπότακτης Θεσσαλίας. στην αγορά του Βόλου. «Εκεί έτυχαν θερμής υποδοχής και ανταπόκρισης από τον κόσμο, ο οποίος δείχνει πλέον να αντιλαμβάνεται ποιες δυνάμεις είναι στο πλευρό του και αντιμάχονται την λιτότητα και τον φασισμό που καλπάζει σε όλη την Ευρώπη» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση
Στις 6:30 η Δέσποινα Σπανού συναντήθηκε με την Συντονιστική Επιτροπή Πολιτών Παλαιών για να τις εκθέσουν τις απόψεις τους για το θέμα των τριών κεραιών κινητής τηλεφωνίας που σκοπεύουν να εγκατασταθούν στην περιοχή. Η θέση, όπως έχει τονίσει παλαιότερα η Δέσποινα Σπανού, όπως και όλη η Λαϊκή Ενότητα είναι ενάντια σε οποιαδήποτε προσπάθεια υποβάθμισης του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας για χάρη της κερδοφορίας ιδιωτικών συμφερόντων.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το