Πολιτισμός

Η Βυζαντινή Τέχνη μέσα από τα μάτια των παιδιών του ΚΔΑΠ Αμπελοκήπων

 

Πραγματοποιήθηκαν χθες τα εγκαίνια έκθεσης έργων των παιδιών του ΚΔΑΠ Αμπελοκήπων από τα τμήματα Βυζαντινής Ζωγραφικής με τίτλο «Η Βυζαντινή Τέχνη μέσα από τα μάτια των παιδιών…», στον χώρο «4 εποχές», η οποία θα διαρκέσει έως 15 Ιουνίου.
Η ζωγράφος και αγιογράφος κ. Έλενα Νικηφόρου, η οποία διδάσκει στο ΚΔΑΠ Αμπελοκήπων Βυζαντινή Τέχνη ανέφερε πόσο σημαντικό είναι τα παιδιά να ασχολούνται με τη βυζαντινή ζωγραφική, που είναι η παράδοσή μας, ενώ τόνισε πως τα παιδιά δείχνουν μεγάλο ενδιαφέρον για τη Βυζαντινή Τέχνη, κάτι που φαίνεται πως παρακολουθούν τα μαθήματα με πολλή αγάπη.
Από την πλευρά της η κ. Δέσποινα Μόσχου, υπεύθυνη του ΚΔΑΠ Αμπελοκήπων, που αποτελεί δράση συγχρηματοδοτούμενη από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση, στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014-2020, με τελικό δικαιούχο της δράσης την ΕΕΤΑΑ και ανάδοχο του έργου την ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ, επισήμανε πως «κατά τη διάρκεια του χειμώνα και με όλες τις δυσκολίες, λόγω του Covid-19, τα παιδιά του τμήματος Βυζαντινής Ζωγραφικής έφτιαξαν τις δημιουργίες τους και θεωρήσαμε πως πρέπει να εκτεθούν για να χαρούν».
Η ίδια σημείωσε πως στο ΚΔΑΠ Αμπελοκήπων φιλοξενούνται παιδιά 5-12 ετών, τα οποία απασχολούνται δημιουργικά, ασκώντας δεξιότητες, καλλιεργώντας κλίσεις, προωθώντας την άμιλλα και τη συνεργασία, αξίες σημαντικές για τα παιδιά.
Στο ΚΔΑΠ Αμπελοκήπων, που προσφέρει τις υπηρεσίες του στα παιδιά και στις μητέρες 20 χρόνια, πραγματοποιούνται κι άλλα εργαστήρια με την ίδια στοχοθεσία, ενώ στις 20 Ιουνίου αρχίζει το πρόγραμμα δημιουργικής φύλαξης.
Να σημειωθεί πως την Τετάρτη 15 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί καλοκαιρινή εκδήλωση για παιδιά με τίτλο «Παιχνίδια Καλοκαιριού» και ώρα 18.30 στην πλατεία του ΚΔΑΠ, Νικαίας & Ζέρβα, Νέα Ιωνία.
Λ.Α.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το