Κόσμος

Η Τουρκία ανοίγει 1η Ιουνίου τα σύνορα με την Ελλάδα

Το άνοιγμα των χερσαίων συνόρων με την Ελλάδα και τη Βουλγαρία την 1η Ιουνίου, 15 ημέρες νωρίτερα από τον αρχικό σχεδιασμό, εξετάζει η Τουρκία, σύμφωνα με τη «Χουριέτ». «Η Τουρκία σχεδιάζει να μεταθέσει για πιο πριν το άνοιγμα των συνόρων με την Ελλάδα και τη Βουλγαρία την 1η Ιουνίου. Είναι καλό νέο ότι (οι Τούρκοι) θα κάνουν και διακοπές στα ελληνικά νησιά και θα επισκεφθούν τους συγγενείς τους στις δύο αυτές χώρες», αναφέρει το δημοσίευμα.

Αντίστοιχα, η έναρξη της τουριστικής σεζόν στην Τουρκία, σύμφωνα πάντα με τη «Χουριέτ», θα γίνει στις 27 Μαΐου, αμέσως μετά τη γιορτή του Μπαϊραμιού και της νέας 4ήμερης καραντίνας στην οποία θα τεθεί η χώρα εκείνη την ημερομηνία. Ξενοδοχεία, μοτέλ και ξενώνες θα ανοίξουν τις πόρτες τους για να δεχτούν τους χιλιάδες εγχώριους –σε πρώτη φάση- τουρίστες, καθώς «το ημερολόγιο του τουρισμού ξεκινά πιο γρήγορα από το αναμενόμενο», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η τουρκική εφημερίδα.

Την ίδια ημερομηνία ξεκινούν και οι πτήσεις εσωτερικού στην Τουρκία, ενώ και οι πτήσεις εξωτερικού αρχίζουν σταδιακά από την ίδια ημερομηνία. Συγκεκριμένα, η Turkish Airlines άρχισε να δίνει πτήσεις για Αθήνα από 29/5 και η Aegean από 1/6. Ωστόσο, για τα ταξίδια στην Ελλάδα, σύμφωνα με την Aegean, οι ταξιδιώτες απαιτείται να διαθέτουν πιστοποιητικό υγείας από την Τουρκία, που να έχει εκδοθεί τουλάχιστον 72 ώρες πριν πετάξουν. Στις τελικές ανακοινώσεις αναμένεται να προβεί ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το