Τοπικά

Οι θέσεις στάθμευσης ποδηλάτων και μοτοποδηλάτων στο Βόλο

Εικόνα Αρχείου
Εικόνα Αρχείου

Ομόφωνα ενέκρινε σήμερα η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής τις θέσεις στάθμευσης μοτοποδηλάτων και ποδηλάτων στο κέντρο της πόλης, με τις παρατηρήσεις των κ.κ. Γαργάλα και Στόϊκου, σύμφωνα με τις οποίες θα έπρεπε να γίνει μια πιο εμπεριστατωμένη μελέτη από την αρμόδια υπηρεσία. Όπως έγινε γνωστό από τη δημοτική αρχή, αναζητούνται δύο χώροι στάθμευσης στο κέντρο για να μετατραπούν σε δημοτικούς χώρους στάθμευσης που θα έχουν μικτή χρήση. Δηλαδή θα μπορούν να σταθμεύουν και μοτοποδήλατα και αυτοκίνητα.
Ειδικότερα ο κ. Γαργάλας των “Δρόμων Συνεργασίας” παρατήρησε ότι θα έπρεπε να γίνει μια εξειδικευμένη μελέτη για τους κυκλοφοριακούς φόρτους στο κέντρο ώστε να αποφασιστεί στη συνέχεια η υλοποίηση των χώρων στάθμευσης των μοτοποδηλάτων. Για τα ποδήλατα παρατήρησε ότι θα μπορούσε να γίνει διασπορά των ποδηλατοστασίων ανά δύο ή τρία οικοδομικά τετράγωνα στο κέντρο τόσο του Βόλου όσο και της Ν. Ιωνίας.
Ο Ν. Στόικος από την “Επιλογή Ευθύνης” επισήμανε ότι διαφωνεί με τις θέσεις των μοτοποδηλάτων ειδικά στην οδό Ερμού μεταξύ Ογλ και Μηλίνης γιατί πρόκειται για μια ήσυχη γειτονιά και υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να προκληθεί ηχορύπανση. Επίσης σημείωσε ότι η θέση στην οδό Γκλαβάνη από 28ης Οκτωβρίου έως Τάκη Οικονομάκη δεν ενδείκνυται για δημιουργία στάσης για μηχανάκια.

Οι θέσεις που τελικά εγκρίθηκαν

Για ποδήλατα
– Γκλαβάνη (μεταξύ Ερμού και Κονταράτου)
– Αγ. Νικολάου με Ερμού
– Κονταράτου με Ογλ
– Γκλαβάνη και Αγ. Νικολάου (έναντι Τραπέζης Ελλάδος)
– Τ. Οικονομάκη με Κουμουνδούρου

Για μηχανάκια
-Γκλαβάνη (από 28ης Οκτωβρίου έως Τ. Οικονομάκη)
-Ερμού (από Μηλίνης έως Ογλ)
-Κουμουνδούρου (από Τ. Οικονομάκη έως Γαλλίας)
-Ογλ (Ιάσονος – Δημητριάδος, πλην θέσεων ΑΜΕΑ)
-Μαυροκορδάτου (Ιάσονος – Δημητριάδος, πλην θέσεων ΑΜΕΑ)

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το