Κόσμος

Η στρατιώτης που αυτοκτόνησε συμβούλευε ανθρώπους με ψυχολογικά προβλήματα να ζητούν βοήθεια

Η 34χρονη Αμερικανίδα στρατιώτης Μισέλ Γιανγκ τέσσερις μήνες πριν αυτοκτονήσει συμβούλευε τους ανθρώπους με αυτοκτονικές τάσεις να αναζητoύν βοήθεια.

Σε μια ανάρτησή της στο Instagram με αφορμή τον Μήνα Πρόληψης της Αυτοκτονίας τον Σεπτέμβριο, η Γιανγκ εξήγησε πώς ο αδελφός της αυτοκτόνησε σε ηλικία 14 ετών. Περιγράφοντάς τον ως «προστάτη» και «καλύτερο φίλο» της, είπε: «Εκείνη η μέρα άλλαξε για πάντα τη ζωή μου, αλλά δημιούργησε επίσης ένα πάθος για να βοηθάω άλλους».

Τώρα οι φίλοι της Γιανγκ παροτρύνουν τους ανθρώπους που παλεύουν με την ψυχική τους υγεία να αναζητήσουν βοήθεια.

Η φίλης της Σάρα Μέιν δημιούργησε ένα GoFundMe προς τιμήν της. Πριν από το θάνατό της, η Γιανγκ πέρα από τον στρατό ήταν μοντέλο και influencer.

«Από έξω έμοιαζε να τα έχει όλα. Οι ψυχικές ασθένειες είναι τόσο διαδεδομένες, ειδικά στον στρατό. Πρέπει να βρούμε έναν τρόπο να βοηθήσουμε αυτούς τους ανθρώπους» έγραψε η Μέιν.

 

Η Γιανγκ υπηρέτησε δύο φορές στο Αφγανιστάν, με την πιο πρόσφατη αποστολή το 2021. Την ίδια χρονιά, παρέτεινε το στρατιωτικό της συμβόλαιο για να υπηρετήσει 20 χρόνια. Μέχρι τον Σεπτέμβριο, είχε υπηρετήσει 16 χρόνια.

Ανέβηκε στον βαθμό του επιλοχία το 2019. «Δεν θα είχα την ορμή και το κίνητρο που έχω σήμερα αν δεν ήταν η κόρη μου», είχε γράψει η Γιανγκ. «Εκείνη με ενθαρρύνει καθημερινά να γίνω καλύτερος άνθρωπος και καλύτερης υπαξιωματικός».

Τα έσοδα από το GoFundMe θα διατεθούν για να βοηθηθεί η 12χρονη Γκρέισι με οτιδήποτε μπορεί να χρειαστεί. Η καμπάνια είχε συγκεντρώσει πάνω από 36.000 δολάρια με τον στόχο να είναι τα 50.000 δολάρια.

Φίλοι και συγγενείς της Γιανγκ μιλούν για μια στοργική μητέρα που βοηθούσε όσους το είχαν ανάγκη. Η κόρη της στις 17 Ιανουαρίου γιόρτασε τα 12ά της γενέθλια.

Πηγή:protothema

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το