Πολιτισμός

Η σονάτα του σεληνόφωτος από τον Πολιτιστικό σύλλογο «Ιάσων»

Η θεατρική ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Άνω Βόλου «Ιάσων», θα παρουσιάσει την πρώτη και ίσως την πιο εκτενή σύνθεση της Τέταρτης Διάστασης του Γιάννη Ρίτσου, στην πλατεία της Παναγίας του Άνω- Βόλου (πρώην Δ. Ιωλκού) την Τετάρτη 5 Σεπτέμβρη στις 21.00 και λίγο πριν το σβήσιμο του Αυγουστιάτικου φεγγαριού.
Η σύνθεση της Σονάτας του Σεληνόφωτος, αναδείχθηκε σε ένα από τα πιο αγαπημένα ποιήματα της νεοελληνικής λογοτεχνίας και έλαβε το κρατικό βραβείο ποίησης. Η γυναίκα είναι μια μυστηριακή και γόνιμη ύπαρξη στο έργο του Ρίτσου – γεμάτη φωνές και ήχους της συνείδησης. Η μοναξιά, η φθορά του χρόνου, η εσωτερική μάχη ανάμεσα στα θέλω και στα πρέπει, το όνειρο και η πραγματικότητα, το φεγγάρι και η πολιτεία. Ώρα προσέλευσης: 20.30. Έναρξη: 21.00.
Αντί εισιτηρίου, κουπόνι οικονομικής ενίσχυσης του συλλόγου, με ποσό των 2 ευρώ. Τους ρόλους ερμηνεύουν: Χαρίτου Ευαγγελία, Κούγκουλος Άρης, Αλκμήνη Χαρμάνη, Θοδωρής Βήχος. Σκηνοθεσία: Βασίλης Κυριάκου και Ευαγγελία Χαρίτου. Σκηνικά – κουστούμια : Χαρίτου Ευαγγελία. Μουσική επιμέλεια και στο πιάνο : Άρης Κούγκουλος. Φώτα-Ήχος Γιάννης Αλάχας.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το