Τοπικά

Η Πρόεδρος του ΤΕΕ Μαγνησίας Νάνσυ Καπούλα για τη αναστολή του ΦΠΑ στην οικοδομή

Σε δήλωσή της για την αναστολή του ΦΠΑ στην οικοδομή, που ανακοίνωσε προχθές ο Πρωθυπουργός, για άδειες που εκδόθηκαν από το 2006 και θα εκδοθούν μέχρι το 2023, η Πρόεδρος του ΤΕΕ Μαγνησίας κ. Νάνσυ Καπούλα έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Η αναστολή επιβολής ΦΠΑ 24% για όλα τα νέα ακίνητα αποτελεί χρήσιμο και αναγκαίο μέτρο για την αναθέρμανση της οικονομίας και την άμεση δυναμική επανεκκίνηση του κατασκευαστικού κλάδου, ιδίως των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που ασχολούνται με την ανέγερση κατοικιών.

Η απόφαση της κυβέρνησης, όπως ανακοινώθηκε από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, είναι προϊόν τεκμηριωμένων προτάσεων, οι οποίες σχεδιάστηκαν σε συνεργασία με την αγορά και το ΤΕΕ και ειδικότερα με τη συμβολή του Προέδρου του Τεχνικού Επιμελητήριου Ελλάδας και Προέδρου της ΔΚΜ κ. Γιώργου Στασινού.

Με την επιμονή του ο συνάδελφος Πρόεδρος κατάφερε να ανατρέψει το αρχικό σχέδιο της κυβέρνησης το οποίο αν ίσχυε, θα υπήρχαν ακίνητα τριών ταχυτήτων και ειδικότερα:
– τα παλιά ακίνητα πριν το 2006 με 3% φόρο μεταβίβασης,
– τα ακίνητα από το 2006 έως 2019 με 24% φόρο μεταβίβασης
– και τα νέα που θα κατασκευαστούν μετά την αναστολή του ΦΠΑ

Έτσι αντιλαμβανόμαστε ότι το μέτρο όπως ανακοινώθηκε τελικά, έχει πραγματικό αντίκρισμα σε όλη την κοινωνία και την οικονομία και όχι μόνο σε ένα μικρό μέρος της.
Τέλος, με τη ψήφιση του Ενιαίου Ψηφιακού Χάρτη, το Κεντρικό Σύστημα Αδειοδοτήσεων και το Εθνικό Μητρώο Υποδομών, στοχεύουμε στην πάταξη της γραφειοκρατίας.

Το ΤΕΕ μάχεται καθημερινά για να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις ώστε να ασκούμε το επάγγελμά μας, γύρω από όσα σπουδάσαμε και όχι παλεύοντας με τη γραφειοκρατεία. Με αυτό το στόχο θα συνεχίσουμε να πετυχαίνουμε καθημερινές νίκες προς όφελος των συναδέλφων μας.

Φωτό: Συνάντηση εργασίας πραγματοποίησαν ο Υφυπουργός Οικονομικών Απόστολος Βεσυρόπουλος και ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός με θέμα τις αναγκαίες πολιτικές για την αναθέρμανση της αγοράς ακινήτων και του κατασκευαστικού τομέα

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το