Τοπικά

Εργασίες συντήρησης με 3εκ. € στην Π.Ε.Ο Βόλου-Λάρισας

Στη συντήρηση της παλιάς εθνικής οδού Βόλου-Λάρισας θα προχωρήσει η Περιφέρεια Θεσσαλίας με την επέκταση του ηλεκτροφωτισμού, την τοποθέτηση στηθαίων, την αναβάθμιση του οδοστρώματος, με τις εργασίες να αγγίζουν συνολικά τα 3.000.000 ευρώ, όπως τόνισε η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας κ. Δωροθέα Κολυνδρίνη μιλώντας στη διαδικτυακή εκπομπή «Θεσσαλία Παντού» της εφημερίδας «Θεσσαλία».

Αναμφίβολα είναι μια σημαντική εξέλιξη, καθώς τον συγκεκριμένο δρόμο χρησιμοποιούν πολλοί οδηγοί με τα οχήματά τους και θέλουν να μετακινούνται με ασφάλεια.
«Πρόκειται να γίνουν παρεμβάσεις σε όλη την επαρχιακή οδό Βόλου-Λάρισας με την επέκταση του ηλεκτροφωτισμού, την τοποθέτηση στηθαίων και τη συντήρηση του οδοστρώματος στο κομμάτι του δρόμου που δεν έγινε το προηγούμενο διάστημα. Το συνολικό κόστος της όλης παρέμβασης εκτιμάται κοντά στα 3.000.000 ευρώ» τόνισε η αντιπεριφερειάρχης κ. Δωροθέα Κολυνδρίνη και πρόσθεσε πως «έχουν γίνει οι ενέργειες για τη δέσμευση της πίστωσης και έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες για τη δημοπράτηση του έργου».
Η ίδια εκτίμησε πως την Άνοιξη είναι πολύ πιθανό να ξεκινήσουν οι εργασίες, οι οποίες απαιτούν και θερμοκρασίες πάνω από δεκατρείς βαθμούς κελσίου.

Ο κόμβος στα Αστέρια
Σε λίγες εβδομάδες θα έχει ολοκληρωθεί ο κυκλικός κόμβος στα Αστέρια Αγριάς. Όπως τόνισε η κ. Κολυνδρίνη «οι εργασίες στον κυκλικό κόμβο ξεκίνησαν πριν 33 μέρες, ασχέτως, αν η σύμβαση με τον εργολάβο υπογράφηκε τον περασμένο Απρίλιο, και αυτό γιατί υπήρξε συνεννόηση με τους κατοίκους και τους επαγγελματίες να μην γίνουν οι εργασίες μέσα στο καλοκαίρι και η περιοχή επιβαρυνθεί ακόμη περισσότερο. Οπότε οι εργασίες στον κυκλικό κόμβο ξεκίνησαν τέλη Σεπτεμβρίου και σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα θα πρέπει να ολοκληρωθούν μέσα σε χρονικό διάστημα τριών μηνών. Ωστόσο ο ανάδοχος με διαβεβαίωσε πως το έργο θα έχει ολοκληρωθεί αρχές Δεκεμβρίου. Ήδη είναι ταχύτατοι οι ρυθμοί εργασιών, ενώ βοηθά και ο καιρός».
Θα πρόκειται για τον δεύτερο κυκλικό κόμβο της Περιφέρειας, με τον πρώτο να είναι στη διασταύρωση για τη Χλόη, επί της παλιάς εθνικής οδού.
Ακόμη ολοκληρώνονται οι εργασίες της εισόδου του Βόλου, καθώς έρχεται κανείς από τη Λάρισα. Τις επόμενες ημέρες θα γίνουν εργασίες διαγράμμισης.

«Εργοτάξιο» το Ανατολικό Πήλιο
Επίσης σε πλήρη εξέλιξη είναι αυτή την περίοδο οι εργασίες στο οδικό κύκλωμα του Ανατολικού Πηλίου για την αποκατάσταση των ζημιών από την πλημμύρα του 2018. «Αυτή Την περίοδο ο Δήμος Ζαγοράς-Μουρεσίου παραπέμπει σε εργοτάξιο» τόνισε η κ. Κολυνδρίνη και πρόσθεσε πως «από τα 25.000.000 ευρώ τα οποία είχαν ξεκινήσει να συμβασιοποιούνται εδώ και έξι μήνες, έχουν αρχίσει έργα συνολικού προϋπολογισμού 17.000.000 ευρώ. Γίνονται εργασίες στην είσοδο της Ζαγοράς, στην περιοχή του Κισσού «Μαυρούτσα», στη γέφυρα της εισόδου της Ζαγοράς, στο ύψος του Σανατορίου στα Χάνια. Επίσης θα ξεκινήσουν εργασίες μεταξύ Ζαγοράς-Πουρίου, Ζαγοράς-Χορευτού. Όλα αυτά τα έργα είναι αναγκαία να γίνουν μετά την πλημμύρα στην περιοχή τον Φεβρουάριο του 2018».
Παράλληλα γίνονται εργασίες μεταξύ Καναλίων και Κερασιάς πάλι ως αποτέλεσμα της πλημμύρας, ενώ ανακατασκευάστηκε ο δρόμος μεταξύ Αγριάς-Δράκειας-Χανίων με όλες τις αναγκαίες υποδομές.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το