Τοπικά

Η περιβαλλοντική ομάδα του 1ου Γυμνασίου Βόλου στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Μακρινίτσας

Οι μαθητές και οι μαθήτριες των περιβαλλοντικών ομάδων του 1ου Γυμνασίου Βόλου που έχουν τίτλο “Ποταμοερευνητές”, επισκέφτηκαν στις 18 Δεκεμβρίου το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΚΠΕ) Μακρινίτσας, μέσω του επιχειρησιακού προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση».
Στον φιλόξενο χώρο του κέντρου, οι μαθητές και οι μαθήτριες ενημερώθηκαν για τις δράσεις που θα ακολουθούσαν, από τους υπεύθυνους του ΚΠΕ Μακρινίτσας.
Τα παιδιά, παρόλο που η μέρα ήταν βροχερή, επισκέφτηκαν τα πέτρινα τοξωτά γεφύρια της περιοχής, τις πέτρινες βρύσες, και πολλά άλλα σημεία της Μακρινίτσας, που άπτονται των ενδιαφερόντων της περιβαλλοντικής ομάδας.


Οι περιβαλλοντικές ομάδες που δραστηριοποιούνται στο 1ο Γυμνάσιο Βόλου έχουν μακρόχρονη ιστορία.
Το 2016 η ομάδα με την ονομασία «Γοριτσόπαιδα» είχε πλούσια δράση στο λόφο της Γορίτσας αλλά και στον προαύλιο χώρο, με πολλές δενδροφυτεύσεις, φυτεύσεις βοτάνων, επισκέψεις σε κέντρα και χώρους ανάλογου ενδιαφέροντος, και πολλές άλλες δράσεις.
Πέρυσι με την επωνυμία «Λιμνοκατακτητές» επισκέφτηκαν τη λίμνη Κερκίνη για αρκετές ημέρες, μελέτησαν τα λιμναία περιβάλλοντα εκεί αλλά και σε άλλες περιοχές, και τελικά κατασκεύασαν ένα μεγάλο ενυδρείο στο διάδρομο του σχολείου, το οποίο το φροντίζουν τα ίδια τα παιδιά.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το