Πολιτισμός

Η Ορχήστρα Νέων και η Χορωδία «Ιωνία» συμπράττουν για τις δράσεις «Η χώρα της Ελπίδας»

Σήμερα Τετάρτη 3 Ιουλίου, στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων – Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – Ελπίδα, στις 18.30, θα πραγματοποιηθεί συναυλία της Ορχήστρας Νέων «Ιωνία» και της Χορωδίας «Ιωνία», στο πλαίσιο του διήμερου δράσεων στις 2-3 Ιουλίου «Η χώρα της Ελπίδας».
Η συναυλία – συνάντηση αυτή θα επιφέρει αμφίδρομα σημαντικά οφέλη σε όλα τα παιδιά. Από τη μία τα παιδιά της «Ελπίδας» θα αποτελέσουν πρότυπο για τα παιδιά της «Ιωνίας» με τη δύναμή τους κι από την άλλη, εκείνα θα ενθουσιαστούν και θα εντυπωσιαστούν βλέποντας συνομήλικούς τους να ασχολούνται με τη μουσική σε τόσο υψηλό επίπεδο, παίζοντας διαφορετικά μουσικά όργανα, καθώς και ερμηνεύοντας αγαπημένα τραγούδια της ελληνικής παράδοσης και τραγούδια των μεγάλων Ελλήνων συνθετών. Η συνεύρεση αυτή θα λειτουργήσει ως κίνητρο, αντλώντας δύναμη, για τον δικό τους προσωπικό αγώνα.
«Όλοι μαζί μια αγκαλιά για την «Ελπίδα».

Διδασκαλία ορχήστρας Δημήτρης Χατζηγεωργίου, διδασκαλία – διεύθυνση χορωδίας Κορνηλία Φραγκογιάννη, καλλιτεχνική διεύθυνση Νεκτάριος Δεμελής.
H Ορχήστρα Νέων «Ιωνία» συστάθηκε τον Οκτώβριο του 2016. Τα μέλη της φοιτούν στο τμήμα εκμάθησης παραδοσιακών οργάνων του φορέα πολιτισμού «Ιωνία» και μαζί με την Ορχήστρα «Ιωνία» τις χορωδίες παιδική, εφηβική, ενηλίκων και το τμήμα εκμάθησης παραδοσιακών οργάνων αποτελούν τους 5 πυλώνες του φορέα υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Νεκτάριου Δεμελή.
Ο στόχος της Ορχήστρας Νέων «Ιωνία» είναι εκπαιδευτικός, αφού αποτελεί συνέχεια του ατομικού μαθήματος του οργάνου, προάγει τη συνεργασία και ταυτόχρονα αποτελεί κίνητρο για την ευρύτερη και μεγαλύτερη ενασχόληση με την εκμάθηση του οργάνου. H Ορχήστρα Νέων «Ιωνία» έχει συμπράξει με τη Χορωδία «Ιωνία» σε εορταστικές συναυλίες, καθώς και με χορωδίες Δημοτικών Σχολείων και Γυμνασίων του Νομού μας. Υπεύθυνος καθηγητής είναι ο Δημήτρης Χατζηγεωργίου, καθηγητής Σαντουριού, θεωρητικών ευρωπαϊκής μουσικής, Βυζαντινής μουσικής και μέλος της Ορχήστρας «Ιωνία».

Η Χορωδία «Ιωνία» ιδρύθηκε τον Νοέμβριο του 2005 (παιδική – εφηβική) και αποτελείται από παιδιά ηλικίας 4 – 18 ετών. Μέσα στο πλαίσιο των δύο αλληλένδετων στόχων της, τη μύηση στον κόσμο της μουσικής, όπου εντάσσεται και η διάσωση – διάδοση της ελληνικής παραδοσιακής μουσικής και την καλλιέργεια του αισθήματος της αλληλεγγύης και της προσφοράς προς τον συνάνθρωπο, στα 15 χρόνια ύπαρξής της, έχει διοργανώσει και συμμετέχει σε φεστιβάλ χορωδιών κι έχει πολυάριθμες εμφανίσεις στα πολιτιστικά δρώμενα, ανά την Ελλάδα, με μεγάλη επιτυχία. Στη διδασκαλία και διεύθυνση της χορωδίας «Ιωνία» είναι η Κορνηλία Φραγκογιάννη, καθηγήτρια Ανώτερων Θεωρητικών Ευρωπαϊκής Μουσικής, παραδοσιακής, βυζαντινής μουσικής κι εκπαιδευτικός στο Μουσικό Σχολείο Βόλου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το