Κόσμος

Η ομογένεια στη Νέα Υόρκη θρηνεί τον χαμό ομογενή από κορωνοϊό

Την απώλεια ενός εκ των πιο αγαπητών ομογενών στη Νέα Υόρκη θρηνεί η ομογένεια της Αμερικής. Ο Στυλιανός Μανής (Steven Manners) έφυγε σε ηλικία 76 ετών νικημένος από τον κορωνοϊό, μετά από διαρκώς εντεινόμενα συμπτώματα διάρκειας πέντε ημερών.

Σύμφωνα με τους οικείους του, ο Μανής δεν υποβλήθηκε σε τεστ για τον κορωνοϊό, τουλάχιστον όσο ήταν εν ζωή. Ομως, τόσο τα συμπτώματα, όσο και το γεγονός ότι ο συγκάτοικός του στο δωμάτιο του Astoria Rehab Center, όπου νοσηλευόταν τους τελευταίους μήνες, επίσης πέθανε από τον κορωνοϊό, οδηγούν σε αυτό το συμπέρασμα, όπως αναφέρει ο Εθνικός Κήρυξ.

«Την τελευταία εβδομάδα είχε μπει σε ένα δωμάτιο με κάποιον συγκάτοικο, ο οποίος αρρώστησε και τελικά μάθαμε ότι είχε προσβληθεί και πέθανε από τον κορωνοϊό. Μετά άρχισε και ο πεθερός μου να ανεβάζει πυρετό. Την Κυριακή ήταν στο 99,5 (σ.σ.: 36,5), ενώ την Δευτέρα τον έβαλαν σε οξυγόνο», τόνισε ο κ. Παπαϊωάννου.

Η Νεκρώσιμος Ακολουθία είναι προγραμματισμένη να τελεστεί την Παρασκευή 3 Απριλίου, στον Ιερό Ναό Αγίας Αικατερίνης και Αγίου Γεωργίου στην Αστόρια, με την περιορισμένη προσέλευση 2-3 ατόμων. Ο Στέλιος Μανής είχε δυο κόρες, την Ελένη, που έχει παντρευτεί τον Νίκο Παπαϊωάννου, και την Βενετία, που είναι παντρεμένη με τον Στέλιο Βαλσαμάκη. Ο 76χρονος είχε και έξι εγγόνια, τέσσερα από την μεγαλύτερη κόρη του και δυο από την μικρότερη.

Ενας από τους λόγους που ο Στέλιος Μανής είχε πολλούς φίλους στην Ομογένεια, ήταν ότι στάθηκε αλληλέγγυος σε Ελληνες μετανάστες, όταν έκαναν τα πρώτα βήματά τους στην Αμερική. Παράλληλα, αξιοποιώντας την πρότερη ευελιξία του συστήματος των προσκλήσεων, μπήκε μπροστά για να κάνουν το υπερατλαντικό ταξίδι και να φτιάξουν την ζωή τους στις ΗΠΑ πολλά συγγενικά του πρόσωπα.

«Ως Ελληνας ομογενής, βοήθησε πολύ κόσμο. Η σύζυγός μου λαμβάνει τηλεφωνήματα από ανθρώπους που ευχαριστούν για το πόσο τους βοήθησε. Η αλήθεια είναι ότι στάθηκε δίπλα σε πολύ κόσμο που ήρθε από την Ελλάδα».

Υπενθυμίζεται ότι ο Στυλιανός Μανής ήταν ιδρυτής της Ελληνικής Σκοπευτικής, Αλιευτικής και Θηριευτικής Ομοσπονδίας των ΗΠΑ, αλλά και του Σκοπευτικού Συλλόγου Νέα Υόρκης «Αρης».

Είχε έντονη παρουσία στην οργανωμένη Ομογένεια, ενώ διετέλεσε επί δεκαετίες υπεύθυνος του ελέγχου κυκλοφορίας στην παρέλαση της 5ης Λεωφόρου, τοποθετημένος από την Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το