Ελλάδα

Η ΝΔ διέγραψε τον Κρικέτο μετά τις δηλώσεις του για τους μετανάστες

Τη διαγραφή του υποψήφιου βουλευτή, Σπήλιου Κρικέτου, ανακοίνωσε νωρίτερα το απόγευμα της Παρασκευής η Νέα Δημοκρατία, μετά τις δηλώσεις του για το ναυάγιο στην Πύλο, οι οποίες προκάλεσαν αντιδράσεις.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΝΔ:

«Με απόφαση του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, Παύλου Μαρινάκη, ο υποψήφιος βουλευτής, Σπήλιος Κρικέτος διαγράφεται από τη Νέα Δημοκρατία. Απόψεις, όπως αυτές που εξέφρασε ο Σπήλιος Κρικέτος δεν έχουν καμία θέση στο κόμμα μας.

Η κυβέρνηση της ΝΔ εφάρμοσε μια αυστηρή αλλά δίκαιη μεταναστευτική πολιτική, με φύλαξη των συνόρων αλλά με προστασία της ανθρώπινης ζωής, διασώζοντας χιλιάδες ανθρώπους που κινδυνεύαν στη θάλασσα και δίνοντας τέλος σε κολαστήρια όπως αυτό της Μόριας. Δηλώσεις μίσους και ρατσισμού είναι εκτός του αξιακού πλαισίου της ΝΔ».

Νωρίτερα ο ΣΥΡΙΖΑμέσα από ανακοίνωσή του τόνισε πως «σε ρεσιτάλ απανθρωπιάς επιδόθηκε ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ, Σπήλιος Κρικέτος»«Στον ρατσιστικό οχετό που ξεστόμισε, δεν ντράπηκε να ισχυριστεί κατ’ ουσίαν ότι οι νεκροί πρόσφυγες στην Πύλο, εάν είχαν επιζήσει “θα έκλεβαν”, “δεν θα δούλευαν” και θα “τριγύριζαν στην Ομόνοια”», ανέφερε ακόμη.

«Συγκεκριμένα, ο υποψήφιος της ΝΔ στην Ανατολική Αττική, σε συνέντευξή (Kontra) ρωτήθηκε εάν “αυτοί οι άνθρωποι που πνίγηκαν ανοικτά της Πύλου, αν φτάνανε στη χώρα μας, θα κλέβανε δεν θα δούλευαν και θα μένανε 15 σε μια γκαρσονιέρα;”. Ο Σπήλιος Κρικέτος, ανερυθρίαστος, έδωσε την σοκαριστική απάντηση: “Οι προηγούμενοι που είχαν έρθει, που δεν πνίγηκαν, τι κάνανε; Αυτό κάνουν”», τόνισε επίσης η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

«Νωρίτερα είχε ισχυριστεί για τους πρόσφυγες ότι “είναι σε κλοπές κάθε μέρα οι περισσότεροι και είναι γεμάτα τα αστυνομικά τμήματα”. Η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσωπικά οφείλουν να αποπέμψουν εδώ και τώρα τον Σπήλιο Κρικέτο από τα ψηφοδέλτια του κόμματός τους. Εάν δεν το πράξουν, σημαίνει ότι συμφωνούν απόλυτα με το εμετικό ρατσιστικό παραλήρημα του υποψηφίου του. Ότι είναι οι πολιτικοί χορηγοί της απανθρωπιάς. Ντροπή», κατέληξε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το