Τοπικά

Η Μαρία Σαμαρά απαντά στη δημοτική αρχή Ζαγοράς: “Δεν έχουμε κάνει επάγγελμα την αντιμισθία από την αυτοδιοίκηση”

“Mετά την γνωστοποίηση ότι ο προϋπολογισμός του δήμου μας είναι ελλειμματικός κατά 893.000 ευρώ η δημοτική αρχή  αντέδρασε πανικόβλητη με άθλιο και ανεκδιήγητο τρόπο” τονίζει σε ανακοίνωσή της η επικεφαλής της αντιπολίτευσης Μαρία Σαμαρά επισημαίνοντας ότι αυτό είναι το οικονομικό στοιχείο που περιλαμβάνεται στο τέλος της πεντασέλιδης έκθεσης προϋπολογισμού (σελίδα 5, κωδικός Ισοζύγιο εσόδων-εξόδων χρήσης -893.504,73) που κατατέθηκε και ψηφίστηκε στην τελευταία συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής.
“Αυτό τονίσαμε και κατακρίναμε” δηλώνει η κ. Σαμαρά και όπως αναφέρει οι δημότες απαιτούν να μάθουν :
– Σε ποιες δαπάνες σπαταλήθηκαν τα χρήματα, ώστε το ταμείο του Δήμου να μην αντέχει τις υποχρεώσεις του το 2021;
– Ποια αξιοπιστία στους θεσμούς και τους φορείς θα έχει ο Δήμος μας με τόσο επιβαρυμένη οικονομική κατάσταση;
– Γιατί ο Δήμος δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να μειώσει τα τέλη στη χειρότερη οικονομική ύφεση που περνάμε εδώ και πολλές δεκαετίες;

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στην ανακοίνωση που εξέδωσε η κ. Σαμαρά:

“Αυτά τους απασχολούν και δικαίως ζητούν και περιμένουν απάντηση.
Και αντί η δημοτική αρχή να ασχοληθεί με τα πραγματικά προβλήματα του τόπου και των δημοτών, κάνει αναφορές στο 2014 παραποιώντας με άθλιο και εμετικό τρόπο τα πολιτικά γεγονότα.
Να της θυμίσουμε δύο πράγματα για να τα ξέρει μια και καλή.

➢ ‼️Πρώτον, κατά τη διάρκεια της δικής μου αντιδημαρχίας επί των οικονομικών θεμάτων, ο δήμος παρέδωσε 1.500.000 ευρώ πλεόνασμα, πλήρωσε ληξιπρόθεσμες οφειλές 1.650.000 ευρώ ,μειώθηκαν τα δημοτικά τέλη στις δυο δημοτικές ενότητες Ζαγοράς και Μουρεσίου, δεν επιβάρυνε το δήμο με δάνεια και δεν υποθήκευσε κανένα ακίνητο του δήμου !!!
➢ ‼️ Δεύτερον να της θυμίσουμε ότι βρισκόμαστε στο 2021 και η «Κίνηση Ενότητας» είναι μια δυνατή, με άξια στελέχη, αυτοδιοικητική παράταξη, που δεν υπέκυψε σε κομματικές πατρωνίες, έχοντας τιμηθεί με την ψήφο του 48,5% των δημοτών !!

❗️Και προς απογοήτευση κάποιων, ευτυχώς ολίγων που έχουν γαντζωθεί στις καρέκλες τους, θα συνεχίσει να ασκεί με σοβαρότητα και υπευθυνότητα εποικοδομητική κριτική αναδεικνύοντας τα ζητήματα που μας αφορούν όλους.

‼️Δεν θα υποκύψουμε στους μηχανισμούς που θέλουν να μας επιβάλλουν φίμωτρο, και θα αγωνιζόμαστε για τον τόπο μας.
Γιατί έτσι έχουμε μάθει από τον καθημερινό μας βίο. Δουλεύουμε ασταμάτητα, προσπαθούμε να εξελίξουμε συνεχώς τις γνώσεις μας και παράλληλα να ασκούμε με υπευθυνότητα το θεσμικό μας ρόλο.

Ζούμε από την εργασία μας και δεν έχουμε κάνει ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΙΣΘΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ, όπως κάποιοι άλλοι, που είναι χρόνια τώρα !!!
«ΟΠΟΥ ΦΥΣΑΕΙ Ο ΑΝΕΜΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΑ » μόνο και μόνο για να ΒΟΛΕΥΤΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΟΥΝ !!!!
❗️Γι’ αυτό και μπορούμε να κοιτάμε τους δημότες μας στα μάτια με υπερηφάνεια και σεβασμό”.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το