Τοπικά

Η Μ. Χρυσοβελώνη για την επέτειο Εθνικής Αντίστασης

Σε δήλωσή της η υφυπουργός Εσωτερικών Μ. Χρυσοβελώνη, με αφορμή τον εορτασμό της επετείου Εθνικής Αντίστασης, τόνισε:
Η Εθνική Αντίσταση εναντίον των στρατευμάτων κατοχής 1941-1944, υπήρξε έργο όλων των Ελλήνων που αντιτάχθηκαν με τις όποιες δυνάμεις τους, στους κατακτητές και πολέμησαν για το πανάκριβο αγαθό της Ελευθερίας.
Οι Έλληνες, ενωμένοι αγωνίστηκαν και μεγαλούργησαν στον Γοργοπόταμο, προκαλώντας τον θαυμασμό όλης της κατεχόμενης Ευρώπης, αναπτερώνοντας το ηθικό των υπόδουλων λαών της, δίνοντας κουράγιο στον τότε δοκιμαζόμενο Ελληνικό λαό.
Η κορυφαία αυτή πράξη των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης κατά των κατακτητών, σηματοδοτεί τον δρόμο του χρέους και της δικαίωσης, για όλους εκείνους που προσέφεραν τις ζωές τους και τα νιάτα τους στο θυσιαστήριο της δόξας για μία πατρίδα ελεύθερη και υπερήφανη να στέκει ψηλά, σύμβολο ενότητας και αγώνα για την ελευθερία. Το ηθικό μας καθήκον, μας υποχρεώνει να αποδώσουμε με σεβασμό την αρμόζουσα δόξα και τιμή στους αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης, ιδιαίτερα σήμερα την ημέρα εορτασμού της.
Με αφορμή, λοιπόν, την επέτειο της Εθνικής Αντίστασης, ας υπενθυμίσουμε για μια ακόμη φορά, πως τα ιδανικά μας και τα εθνικά μας κυριαρχικά δικαιώματα είναι αδιαπραγμάτευτα και ότι αποτελούν την κληρονομιά και την παρακαταθήκη μας για τους νέους ανθρώπους και τις μελλοντικές γενιές. Όλες οι δημοκρατικές δυνάμεις της χώρας, με ενωτικό πνεύμα, θα πρέπει να συνδράμουμε για την πρόοδο της πατρίδας μας και τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των πολιτών.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το