Τοπικά

Ερασιτέχνες αστρονόμοι στον Βόλο

Με τη συμμετοχή εκπροσώπων από 15 συλλόγους ερασιτεχνών αστρονόμων, πραγματοποιήθηκε χθες στον Βόλο η 9η πανελλήνια συνάντηση, με οικοδεσπότες τα μέλη της Εταιρείας Αστρονομίας και Διαστήματος, που έχει έδρα την πόλη μας. Η συνάντηση είχε προπαρασκευαστικό χαρακτήρα, εν όψει του πανελλήνιου συνέδριου, το οποίο θα φιλοξενηθεί στον Βόλο σε ένα χρόνο από σήμερα.
«Αυτές οι συναντήσεις γίνονται ενδιάμεσα των πανελληνίων συνεδρίων που διεξάγονται ανά δύο χρόνια. Ήρθαν άνθρωποι από 15 συλλόγους, από τους 35 περίπου που υπάρχουν σε όλη την Ελλάδα. Από Κέρκυρα, από Αθήνα, Σπάρτη, Θεσσαλονίκη. Σύλλογοι που είναι ενεργοί και αρκετά δραστήριοι, ενώ έχουν στις τάξεις τους εκατοντάδες μέλη», σημείωσε ο κ. Λουκάς Ζαχείλας, καθηγητής στο τμήμα Οικονομικών επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και γραμματέας της Εταιρείας Αστρονομίας και Διαστήματος Βόλου.

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημερίδας, η οποία έγινε στο Οικονομικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στο κτίριο Ματσάγγου, συζητήθηκαν αρκετά θέματα, με τον κ. Ζαχείλα, να λέει: «Κρατάμε ζωντανή τη ρομαντική ενασχόληση όλων εκείνων που αγαπούν τη αστρονομία. Φυσικά για την Εταιρεία Αστρονομίας και Διαστήματος, μας ενδιαφέρει το πανελλήνιο συνέδριο που θα γίνει στον Βόλο το διάστημα 1,2,3 Νοεμβρίου 2019. Από εκεί και πέρα, στις πανελλήνιες συναντήσεις των προεδρείων ερασιτεχνών αστρονόμων, αναλύουμε όλα τα ζητήματα που μας απασχολούν. Σε κάθε περίπτωση, υπάρχει μεγάλη αλληλοϋποστήριξη και αλληλεγγύη. Γνωριζόμαστε, άλλωστε, πολλά χρόνια μεταξύ μας. Δεν υπάρχουν αντιζηλίες. Ίσα-ίσα, αν κάποιος κάνει κάτι καλύτερα, τον επαινούμε και προσπαθούμε να τον μιμηθούμε».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το