Τοπικά

Η Κύπρος πασχαλινός προορισμός από το αεροδρόμιο Νέας Αγχιάλου 

Αξιοποίηση του αεροδρομίου Νέας Αγχιάλου με το μήνυμα να είναι η στήριξη παρόμοιων εγχειρημάτων με αναχωρήσεις και αφίξεις αεροπλάνων από και προς τον αερολιμένα της Μαγνησίας αποτελεί η πασχαλινή εκδρομή για την Κύπρο (Νέα Αγχίαλος-Λάρνακα), όπως τόνισε ο κ. Νίκος Βισβίκης, τουριστικός πράκτορας.
Όλοι όσοι εκδράμουν για το φετινό Πάσχα μπορούν να ταξιδέψουν για Κύπρο για τις διακοπές τους χωρίς να ταλαιπωρηθούν και χωρίς να ανησυχούν για τις καιρικές συνθήκες και τι θα συναντήσουν.
Σε ερώτηση γιατί αυτή η επιλογή και γιατί να διαλέξει κάποιος την Κύπρο για να περάσει το Πάσχα ο κ. Νίκος Βισβίκης απαντά πως «λίγο πολύ αυτοί πλέον που μπορούν και ταξιδεύουν και κάνουν εκδρομές αναψυχής, κυρίως τα Χριστούγεννα και το Πάσχα, είναι αυτοί που ήδη ταξίδευαν, είχαν την οικονομική επάρκεια, άρα θεωρούμε δεδομένο ότι έχουν γνωρίσει την Ελλάδα και αναζητούν νέους προορισμούς».
Σύμφωνα με τον ίδιο, «το γεγονός ότι φέτος το Πάσχα πέφτει τόσο νωρίς δημιουργεί κάποιες επιφυλάξεις όσον αφορά στα καιρικά φαινόμενα και κυρίως υπάρχουν μεγάλες επιφυλάξεις να κάνει κάποιος Πάσχα στα ελληνικά νησιά, τα οποία είναι ωραιότατα, αλλά δεν συνάδουν με τον καιρό. Για παράδειγμα μπορεί να υπάρξει απαγορευτικό για το πλοίο. Άρα έχουν περιοριστεί πάρα πολύ οι ελληνικοί προορισμοί».
«Πολλοί που ασχολούνται με τον χώρο, ακολουθούν τα στερεότυπα (Κέρκυρα, Ζάκυνθος, Λευκάδα). Αυτό δεν πιστεύω ότι δίνει διέξοδο σε αυτόν που θέλει να συνδυάσει καλύτερο κλίμα, ανοιξιάτικο Πάσχα, όχι ακριβές διακοπές. Και να του το προσφέρουμε από τον Βόλο» επισήμανε ο κ. Νίκος Βισβίκης για να συμπληρώσει: «Ο καλύτερος προορισμός που μπορεί να προσφερθεί σε κάποιον, ο οποίος θέλει ορθόδοξο Πάσχα, να μιλάνε τη γλώσσα του, να είναι σε κατάλληλο κλίμα, να φύγει από τον Βόλο και όχι από Αθήνα ή Θεσσαλονίκη, είναι η Κύπρος. Η Κύπρος είναι ο τελειότερος προορισμός που μπορεί να συνδυάσει όλα τα παραπάνω».
Το μήνυμα που πρέπει να περάσει, όπως ο ίδιος ανέφερε, «είναι να ενθαρρύνονται αυτά τα εγχειρήματα και να μην περιμένουμε από τους ξένους τι θα φέρουν στο αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου, αλλά εμείς να συνεισφέρουμε, ώστε να έρχονται αεροπλάνα για την εξυπηρέτηση Βολιωτών».
Από ό,τι φαίνεται, σύμφωνα με τον κ. Νίκο Βισβίκη, οι Θεσσαλοί δεν στηρίζουν το αεροδρόμιο Νέας Αγχιάλου και για έναν παράξενο λόγο προτιμούν να ταξιδεύουν από Αθήνα ή Θεσσαλονίκη.
«Αυτό το αεροδρόμιο ας το πάρουμε πάνω μας, ας το στηρίξουμε, ας το «χρεωθούμε» και ας στηριχθούν αυτές οι πτήσεις. Πιστεύω ότι ο Βόλος και οι Βολιώτες μπορούν να γεμίσουν μικρά αεροπλάνα 100 – 150 θέσεων» τόνισε ο ίδιος.
Όσον αφορά στο εγχείρημα ο κ. Νίκος Βισβίκης τόνισε ότι προχωρεί ικανοποιητικά με την αναχώρηση να είναι στις 11.00 το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής και επιστροφή την Τρίτη μετά το Πάσχα στις 18.00.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το