Τοπικά

Σε έξαρση το καλοκαίρι η σωματεμπορία στον Βόλο – Σταθμός η πόλη σύμφωνα με τα συμπεράσματα εκδήλωσης

Η Οργάνωση Α21 διοργάνωσε χθες ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Συμβαίνει και εδώ» υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος και με την υποστήριξη του Γραφείου του εθνικού εισηγητή για την Καταπολέμηση της Εμπορίας Ανθρώπων.
Η κ. Λητώ Καραγκούνη, υπεύθυνη προγραμμάτων ενημέρωσης της Α21 τόνισε ότι «το έγκλημα της σωματεμπορίας συμβαίνει σήμερα και πρέπει όλοι να γίνουμε μέρος της λύσης. Σκοπός της εκδήλωσης είναι να μάθει ο κόσμος και να ευαισθητοποιηθεί για το trafficking, να μάθει πόσο μεγάλο είναι το πρόβλημα, ότι συμβαίνει στη χώρα μας και στην πόλη του Βόλου και να μάθει για τις δράσεις της Οργάνωσης και πώς ο καθένας μπορεί να γίνει μέρος της λύσης και να βοηθήσει ενάντια σε αυτό το έγκλημα».


«Επιλέξαμε τον Βόλο, διότι από ιστορίες που μας έχουν διηγηθεί γυναίκες, που ήταν μέσα στο κύκλωμα, οι διακινητές τις περνούσαν και από τον Βόλο. Βλέπουμε δηλαδή ότι είναι ένα σημείο-σταθμός, ιδιαίτερα το καλοκαίρι, που αυξάνεται ο τουρισμός σε συνδυασμό με τα νησιά των Βορείων Σποράδων» κατέληξε η ίδια.
Η κ. Στεφανία Τουφεξή, υπεύθυνη των προγραμμάτων αρωγής της Α21, ανέφερε ότι «μέσα από την Οργάνωση θέλουμε το κοινό να μάθει τι είναι η σωματεμπορία και να ενημερωθεί για το φαινόμενο και για τους τρόπους αντιμετώπισης. Λειτουργούμε την 1109, μια γραμμή ενημέρωσης για περιστατικά, που ο καθένας έχει τη δυνατότητα να καλέσει στην τηλεφωνική γραμμή ανά πάσα στιγμή και να αναφέρει κάποιο ύποπτο περιστατικό. Παράλληλα διατηρούμε προγράμματα υποστήριξης θυμάτων σωματεμπορίας, με ξενώνα βραχυπρόθεσμης φιλοξενίας, καθώς και άλλες υποστηρικτικές υπηρεσίες».
Από την πλευρά του ο μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος επισήμανε πως «η σωματεμπορία είναι ένα θέμα που πρέπει να απασχολεί ολόκληρη την κοινωνία. Η προσπάθεια της Α21 είναι μια προσπάθεια που θέλει να αναδείξει το τι σημαίνει να εκμεταλλεύονται οι άνθρωποι τους ανθρώπους και πόσο συγκλονιστικό είναι ιδιαίτερα για τις γυναίκες, οι οποίες πολλές φορές καλούνται να διαδραματίσουν έναν ρόλο σε μια εποχή που ελπίζαμε ότι θα είχαμε αντιμετωπίσει προβλήματα εκμετάλλευσης ανθρώπου».
«Ας ελπίσουμε ότι η ενημέρωση θα συμβάλλει, ώστε να σταματήσει αυτή η εμπορία του ανθρωπίνου σώματος. Εμείς από την πλευρά μας θα στηρίξουμε για να ενημερωθούν όσο γίνεται περισσότεροι άνθρωποι» κατέληξε ο μητροπολίτης.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το