Τοπικά

Η Καθηγήτρια του ΕΚΠΑ κ. Ιωάννα Ζωμένου – Καραγιάννη στο βήμα του Ρ.Ο. Βόλου “Αργώ” – Φωτορεπορτάζ

Τη Δευτέρα, 1 Απριλίου 2024, στην κεντρική αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου PARK, στο πλαίσιο της τακτικής εβδομαδιαίας συνεστίασης του Ροταριανού Ομίλου Βόλου “Αργώ” και με αφορμή τη διεθνή ημέρα της Γαλλοφωνίας, πραγματοποιήθηκε μία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα εκδήλωση.

Στο “βήμα” του Ομίλου ανέβηκε η Καθηγήτρια Ελληνικής & Γαλλικής Φιλολογίας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Ιωάννα Ζωμένου – Καραγιάννη. Η εκλεκτή ομιλήτρια ανέπτυξε διεξοδικά το θέμα: “Από το Διαφωτισμό στη Γαλλική και την Ελληνική Επανάσταση & από την Belle Epoque στη Γαλλία των Ολυμπιακών Αγώνων”, πραγματοποιώντας μία εκτεταμένη ιστορική αναδρομή, διάρκειας τριών αιώνων. Ακολούθησε κύκλος ερωτήσεων και απαντήσεων.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ο Πρόεδρος του Ομίλου κ. Σερβετάς, εκ μέρους των παρευρισκομένων Μελών, αφού ευχαρίστησε θερμά την Ομιλήτρια κ. Ζωμένου – Καραγιάννη, της απένειμε ένα τιμητικό δίπλωμα.

 

 

 

 

 

 

 

Την εκδήλωση, πέραν των Μελών του Ρ.Ο. Βόλου “Αργώ” τίμησαν με την παρουσία τους, η Πρόεδρος του Ρ.Ο. Βόλου κ. Ζοέλ Ταμπουράκη – Αγραφιώτη, καθώς και ο εισερχόμενος Βοηθός Διοικητής κ. Στέλιος Μαραβέγιας.

 

 

 

 

 

 

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με ένα εξαιρετικό ελαφρύ δείπνο, το οποία απήλαυσαν οι εκλεκτοί προσκεκλημένοι.

 

 

 

 

 

Ακολουθούν αποσπάσματα από την παρουσίαση της κ. Ζωμένου – Καραγιάννη

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Προηγούμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το