Τοπικά

Η Κατερίνα Παπανάτσιου για το μητροπολιτικό πάρκο του Ελληνικού

Η κ. Παπανάτσιου τοποθετήθηκε σήμερα στην Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών κατά τη συζήτηση για το νομοσχέδιο που αφορά το Μητροπολιτικό Πάρκο του Ελληνικού. Η Βουλευτής ανέφερε ότι το έργο κωλυσιεργεί για μία περίοδο 20 ετών. Ενώ μόλις, τα τελευταία 5 χρόνια προχώρησαν οι απαραίτητες διαδικασίες ώστε να εκκινήσει ουσιαστικά η επένδυση, με άμεσο κέρδος για το Ελληνικό Δημόσιο και την κοινωνία.

Η κ. Παπανάτσιου ανέφερε στη συνέχεια ότι τα ακίνητα που περιέρχονται στο Δημόσιο ανήκουν στη συντριπτική τους πλειοψηφία στην κατηγορία των κοινόχρηστων εκτάσεων επί των οποίων ούτως ή άλλως δεν μπορούσαν να συσταθούν εμπράγματα δικαιώματα. Η Βουλευτής ζήτησε την απαλοιφή του εδαφίου που αφορά τη μη συμπερίληψη του Αιγιαλού στη διανομή, ενώ ζήτησε διευκρίνηση για το τι θα ισχύσει σχετικά με τον παλιό αιγιαλό.

Η κ. Παπανάτσιου επισήμανε ότι η σύμβαση αναφέρει πως το ΤΑΙΠΕΔ υπεισέρχεται μόνο σε υφιστάμενα, ιδιωτικής φύσης δικαιώματα του Δημοσίου επί της εδαφικής εκτάσεως, ενώ εμπράγματα δικαιώματα που μεταβιβάζονται δεν αφορούν σε πράγματα που δεν μπορούν να αποτελέσουν αντικείμενο διανομής. Όμως, αναφορικά με το δικαίωμα επιφανείας που αφορά τα ακίνητα που περιέρχονται στο Δημόσιο, και τα οποία επίσης, θα περιέλθουν στον αγοραστή – ως δικαίωμα επιφανείας – δεν υπάρχει τέτοια διευκρίνιση. Η Βουλευτής επισήμανε ότι ίσως το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με την παρατήρηση ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των ακινήτων που περιέρχονται στο Δημόσιο ανήκει στην κατηγορία των κοινοχρήστων, σημαίνει ότι στον αγοραστή περιέρχεται το δικαίωμα επιφανείας και επί των κοινοχρήστων.

Κλείνοντας, η Βουλευτής τόνισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ εισέρχεται στην συζήτηση για το «Μητροπολιτικό Πάρκο Ελληνικού», γνωρίζοντας ακριβώς τι έγινε επί είκοσι (20) χρόνια. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε: «Ξέρουμε ότι μία επένδυση για να έχει βάθος και αντοχή στο χρόνο πρέπει κατά κύριο λόγο να έχει ασφάλεια δικαίου και να είναι ανταποδοτική προς την εκάστοτε τοπική κοινωνία».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το