Τοπικά

Διαδικτυακή συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης από την παράταξη “Μαζί για τον Βόλο” με σκληρή κριτική στη δημοτική αρχή

Την ανάγκη για άμεση αποκατάσταση των σχέσεων του Δήμου Βόλου με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας υπογράμμισαν τα μέλη της δημοτικής κίνησης «Μαζί για τον Βόλο» σε διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν χθες. Όπως τόνισε ο επικεφαλής της παράταξης κ. Ιάσονας Αποστολάκης, το ζήτημα του δικαστικού μεγάρου «σέρνετα»ι για χρόνια και δήλωσε επιφυλακτικός για απένταξη του έργου καθώς δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα το ζήτημα του οικοπέδου.
«Θέλουμε να σχεδιάσουμε το πακέτο των μέτρων που θα βοηθήσουν στην ταχύτερη υλοποίησή του. Βέβαια απαιτείται πολιτική βούληση» ανέφερε και πρόσθεσε ότι το νέο δικαστικό μέγαρο στον Βόλο αξιολογήθηκε από το υπουργείο Δικαιοσύνης και μπήκε στην Τρίτη φάση προτεραιότητας.
«Το ξεπέρασα των όποιων εμποδίων είναι θέμα του υπουργείου αλλά και τον Δήμο Βόλου δεν τον βλέπουμε διεκδικητικό. Αν το υπουργείο θέλει την κατασκευή του, ως ακραίο σενάριο, θα μπορούσε να δώσει και δικό του οικόπεδο» είπε και πρόσθεσε ότι ακόμα δεν έχει δοθεί ουσιαστική απάντηση για ποιον λόγο έχει απορριφθεί το οικόπεδο στη Στέγη Ανηλίκων για την ανέγερση του δικαστικού μεγάρου.
Ο κ. Αποστολάκης τόνισε ότι με κοινή σύνεση όλων των φορέων πρέπει να ξεκινήσει άμεσα η αξιολόγηση των οικοπέδων που υπάρχουν στην πόλη και αν υπάρχει καλύτερο να αλλάξει χωροθέτηση ενώ ανέφερε ότι ο Δήμος πρέπει να πιέσει το Υπουργείο.
«Υπάρχουν αξιόλογα οικόπεδα στην πόλη και οικόπεδο που ανήκει στον Δήμο» σημείωσε.
Για το οικόπεδο της Παρασκευοπούλου, τάχθηκε υπέρ της εφαρμογής της τότε συμφωνίας του Δήμου και του Πανεπιστημίου για την ανέγερση φοιτητικών εστιών. «Για ποιο λόγο ο Δήμος φέρνει εμπόδια στο Πανεπιστήμιο που είναι ο μεγαλύτερος επενδυτής στην πόλη;.
Αυτό είναι το μοντέλο ανάπτυξης που θα δώσει θέσεις εργασίας διαχρονικά στην πόλη. Καλές οι εκδηλώσεις για τα Χριστούγεννα αλλά ο Βόλος χρειάζεται επενδύσεις και ερευνητικά προγράμματα. Ζητάμε από τον Δήμο να σταματήσει να υπονομεύει το Πανεπιστήμιο. Να σταματήσουν σενάρια για αποχαρακτηρισμούς» ανέφερε.

Δήλωσε ακόμη ότι ήδη υπάρχουν ψίθυροι για δήμους που θέλουν να γίνουν εκεί οι επενδύσεις που δεν θέλει ο Δήμος Βόλου. «Πρέπει να αποκατασταθεί άμεσα η σχέση του Δήμου με το Πανεπιστήμιο. Είπε επίσης ότι η κυβέρνηση επιτίθεται στο δημόσιο πανεπιστήμιο και με το νέο νομοσχέδιο κινδυνεύει να συρρικνωθεί το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.
Για το δικαστικό μέγαρο υπογράμμισε ότι πρέπει να υπάρξει άμεσα χωροθέτηση. Αναφέρθηκε μάλιστα και στην εισπρακτική πολιτική του Δήμου κάνοντας λόγο για έργα που προμοτάρουν ιδιώτες. «Πέρασε από την Οικονομική Επιτροπή το σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης. Δεν ξέρω αν έχουν καταλάβει οι δημότες ότι θα πληρώνουν περισσότερο. Ο ιδιώτης για να βγάλει τα κέρδη θα γράφει τους οδηγούς για να κερδοφορεί».

Για το πάρκινγκ της Φιλελλήνων σημείωσε ότι δεν έχει γίνει ποτέ οικονομοτεχνική μελέτη. «Πρέπει να δίνεις εναλλακτικές στους δημότες. Σε εποχές πανδημίας ο Δήμος κοιτάει πώς να προμοτάρει επιχειρηματίες». Πρόσθεσε ακόμη ότι ο Δήμος πρέπει να ενισχύσει περαιτέρω τον κλάδο της εστίασης που δεν λειτουργεί τον τελευταίο χρόνο και να βάλει πλάτη για φοροελαφρύνσεις.
Σημείωσε ακόμη ότι πρέπει να ακυρωθεί η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για τον αποχαρακτηρισμό του οικοπέδου στο Πεδίον Άρεως που είχε δεσμευτεί για τις ανάγκες του Πανεπιστημίου και επισήμανε ότι το Πανεπιστήμιο πρέπει να εξοφλήσει τους ιδιώτες αλλά ρόλο σε αυτό έχει η κυβέρνηση που πρέπει να σταματήσει την υποχρηματοδότηση.
Σε θέματα της ΔΕΥΑΜΒ αναφέρθηκε το μέλος του Διοικητικού της Συμβουλίου Λεωνίδας Μαυρογιάννης. «Είναι η πρώτη φορά που έχουμε έμμισθο πρόεδρο και αντιπρόεδρο στη ΔΕΥΑΜΒ. Σε μία ΔΕΥΑΜΒ που είναι φτωχή. Τα προγραμματισμένα έργα της ΔΕΥΑΜΒ πάνε με τον ρυθμό του κάβουρα. Καθυστέρησε πολύ η μελέτη masterplan των υδάτων της περιοχής μας. ‘Ένα μεγάλο θέμα που ταλανίζει τη ΔΕΥΑΜΒ είναι το ζήτημα της EΡΓΗΛ ενώ προέκυψε και το θέμα με τις κοινόχρηστες βρύσες στην Αγριά» δήλωσε.
Αναφορικά με την επικάλυψη των γραμμών του Μουτζούρη στην περιοχή του Αναύρου, ο κ. Αποστολάκης σημείωσε ότι έπρεπε να γίνει η ανάπλαση στην Πλαστήρα αλλά ουδέποτε ψηφίστηκε να μπαζώσουμε τις γραμμές. Έπρεπε ο Δήμος σε συνεργασία με την Εφορεία Νεωτέρων Μνημείων να αναδείξουν τις γραμμές. Ο καθένας μπορεί να κρίνει αν με αυτές τις επιλογές πάει μπροστά» δήλωσε.
Πρόσθεσε μάλιστα ότι θα επαναφέρει στο δημοτικό συμβούλιο και το θέμα του πρασίνου στην πόλη. «Αυτό που βλέπουμε είναι πως όλοι οι δημότες, είτε ψήφισαν είτε όχι τη δημοτική αρχή, λένε ότι έχει μειωθεί το πράσινο στην πόλη μας» είπε χαρακτηριστικά.

Η κ. Ελένη Παπαθανασίου, μέλος του Δ.Σ. του ΔΟΕΠΑΠ –ΔΗΠΕΘΕ ανέφερε ότι έθεσε ερώτηση για τους 11 καθηγητές φυσικής αγωγής των προγραμμάτων αθλητισμού που δεν έχει γίνει ακόμη η ανάρτηση του πίνακα μοριοδότησης. «Αντίθετα σε άλλους Δήμους έχουν γίνει οι προσλήψεις των καθηγητών. Πρέπει να γίνει άμεσα η ανάρτηση του πίνακα για να βοηθήσουν στις ανάγκες του Δήμου. Τον Ιούλιο λήγουν αυτά τα προγράμματα» δήλωσε.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το