Τοπικά

Η Κατερίνα Παπανάτσιου για την έναρξη της σχολικής χρονιάς

Στο Δημοτικό Σχολείο της Άλλης Μεριάς και στο 5ο Γυμνάσιο Βόλου, όπου τελέστηκαν οι επίσημοι Αγιασμοί των Διευθύνσεων της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, για την έναρξη της σχολικής χρονιάς, παρευρέθηκε η Βουλευτής Μαγνησίας ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ κα. Κ. Παπανάτσιου από όπου έστειλε το παρακάτω μήνυμα:
Μία νέα σχολική χρονιά ξεκινάει με τις προσδοκίες των μαθητών, των εκπαιδευτικών, των γονέων αλλά και σύσσωμης της κοινωνίας να κυλίσει φυσιολογικά, δημιουργικά και εποικοδομητικά.
Η πανδημία τον τελευταίο 1,5 χρόνο έβαλε σε δοκιμασία τις ανθρώπινες σχέσεις. Ο εγκλεισμός, η τηλεργασία, η τηλεκπαίδευση και η ανασφάλεια εξαιτίας και των μεταβολών της πανδημίας δημιούργησαν δύσκολες συνθήκες, ειδικά για τους μαθητές μας. Ένας λόγος παραπάνω οι άξιοι εκπαιδευτικοί μας να βοηθήσουν ώστε να μην υπάρξουν φαινόμενα κοινωνικού αποκλεισμού και διακρίσεων, αλλά σεβασμός, εμπιστοσύνη και αλληλεγγύη μεταξύ των μαθητών.
Στα σχολειά μας φέτος καλοσορίζουμε και τους νέους μόνιμους εκπαιδευτικούς, προσελήφθησαν με βάση τον σχεδιασμό της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, και είμαστε σίγουροι ότι θα ανταποκριθούν στα καθήκοντα τους.

Μελανό σημείο παραμένει η αδιαφορία της κυβέρνησης της ΝΔ να λάβει μέτρα για την διασφάλιση καλύτερων και ασφαλέστερων συνθηκών μαθήματος στα σχολεία δείχνοντας πως δεν έχει κατανοήσει τις ευθύνες της. Δεν μπορούμε να ξεχάσουμε πως τον περασμένο χρόνο εν μέσω Πανδημίας αντί για αραίωση των μαθητών στις τάξεις είχαμε την απίστευτη απόφαση για αύξηση του αριθμού των μαθητών στα Νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά, κάτι που φυσικά συνεχίζει να ισχύει και φέτος. Ανησυχία επίσης προκαλεί η επικίνδυνη πρόβλεψη για πάνω από 50% κρούσματα προκειμένου να κλείσει ένα τμήμα κάτι που, αν εφαρμοστεί, θα μετατρέψει τα σχολεία σε εστίες υπερμετάδοδης της νόσου. Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ επανειλημμένα έχει ζητήσει να συζητηθούν και να αποφασιστούν τα απαραίτητα μέτρα για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής με τη συμμετοχή των Εμπειρογνωμόνων, κάτι που δεν έχει γίνει αποδεκτό από την κυβέρνηση.

Προσωπικά θα εξακολουθήσω να έχω στενή συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς προκειμένου να βοηθήσουμε και να πιέσουμε για λύσεις σε ζητήματα που θα προκύψουν.
Εύχομαι σε όλους τους μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς υγεία, δύναμη, υπομονή και επιμονή ώστε η νέα σχολική χρονιά να είναι επικοδομητική για όλους, έστω και με αντίξοες συνθήκες.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το