Οικονομία

Η κατάθεση του Φαλτσιανί στους εισαγγελείς για τη λίστα Λαγκάρντ

faltsiani-708_0

Χωρίς αποκαλύψεις για πολιτικά πρόσωπα ήταν η κατάθεση του πρώην υπαλλήλου της ελβετικής HSBC Ερβέ Φαλτσιανί στους 4 εισαγγελείς της ελληνικής δικαιοσύνης, οι οποίοι έφτασαν χθες υπό άκρα μυστικότητα στο Παρίσι για να συναντήσουν τον… κλέφτη της λίστας που μετονομάστηκε σε λίστα Λαγκάρντ.

Ο Ερβέ Φαλτσιανί ρωτήθηκε από το κλιμάκιο των εισαγγελέων για 3 συγκεκριμένα πρόσωπα που φέρονται ότι είχαν συστήσει στο εξωτερικό εγκληματική οργάνωση για να νομιμοποιούν μαύρο χρήμα, τα οποία ελέγχονται από τη δικαιοσύνη μετά από ανώνυμες άλλα και κάποιες επώνυμες καταγγελίες που έφτασαν στο υπουργείο Δικαιοσύνης.

Σύμφωνα με αυτές τις καταγγελίες, τα πρόσωπα που φέρονται αναμεμειγμένα είναι ο επιχειρηματίας Σάμπρι Μιονί, ο δικηγόρος Σταύρος Παπασταύρου και ο επιχειρηματίας Αγγελος Μεταξάς, οι οποίοι ήδη ελέγχονται από τη δικαιοσύνη και τα ονόματά τους εμπλέκονται σε δικογραφίες με οικονομικό αντικείμενο.

Ο φάκελος διαβιβάστηκε πριν από λίγες ήμερες στην εισαγγελία για τη διενέργεια προκαταρκτικής ερευνάς. Σύμφωνα με πληροφορίες ωστόσο, όσα είπε στην πολύωρη κατάθεσή του χθες ο Φαλτσιανί, αφορούν κυρίως εταιρείες και τραπεζικούς λογαριασμούς που συνδέονται με τα υπό έρευνα πρόσωπα και από τούδε και στο εξής είναι στην ευθύνη των εισαγγελέων να τα ψάξουν σε βάθος, προκείμενου να διαπιστώσουν εάν είχαν πράγματι συστήσει εγκληματική οργάνωση με σκοπό την απόκρυψη και το ξέπλυμα χρήματος. Ο Φαλτσιανί πάντως δήλωσε πρόθυμος να συνεργαστεί και πάλι με τις εισαγγελικές αρχές- αν του ζητηθεί- και να τις διαφωτίσει σε όποιες απορίες έχουν.

Δικαστικοί κύκλοι έλεγαν ωστόσο ότι η αξιοπιστία του μαρτυρά ελέγχεται καθώς έχει και ο ίδιος εμπλοκή με τη δικαιοσύνη μετά την υπεξαίρεση των στοιχείων από την ελβετική τράπεζα και πως όσα λέει πρέπει να μην θεωρούνται θέσφατα….

Πηγή www.iefimerida.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το