Αθλητισμός

Η Καλαμάτα άφησε εκτός Κυπέλλου τον Παναιτωλικό (τα αποτελέσματα)

Με έξι παιχνίδια συνεχίστηκε σήμερα η 5η φάση του Κυπέλλου Ελλάδος. Το εισιτήριο της πρόκρισης πήραν οι Ατρόμητος, Λαμία, Λεβαδειακός, Καλλιθέα, Καλαμάτα και Πανσερραϊκός. Αύριο Πέμπτη παίζουν ΑΕΚ-ΠΑΣ Γιάννινα στις 19.00 στο «Αγια Σοφιά-ΟΠΑΠ Arena» και Κηφισιά-ΟΦΗ στις 15.00. Αναλυτικά:

Αστέρας-Ατρόμητος 1-3 παρ.
Ο Ατρόμητος προκρίθηκε στους «16» του Κυπέλλου Ελλάδος, αφού επικράτησε 3-1 του Αστέρα στην Τρίπολη. Στην κανονική διάρκεια το 0-0 σημάδεψε τις προσπάθειες και των δύο ομάδων. Στην παράταση ο Κλωναρίδης με σουτ έβαλε μπροστά στο σκορ τον Ατρόμητο στο 94’. Ο Αστέρας κατάφερε στο 105’ να φτάσει στο 1-1 με κεφαλιά του Καστανιο. Ο Ατρόμητος σκόραρε με τον Κιάρτανσον στο 112′ και στο 120′ ο Μουνίθ με εκτέλεση πέναλτι διαμόρφωσε το τελικό 1-3.

ΑΕΛ-Λεβαδειακός 1-2
Την παρουσία στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας εξασφάλισε ο Λεβαδειακός. Αιφνιδιάστηκε από τη μαχητική ΑΕΛ, ωστόσο κατάφερε να ανατρέψει το σκορ. Οι «βυσσινί» προηγήθηκαν στο 7’ με γκολ του Πεντρόσο. Ο Νίκας ισοφάρισε με κεφαλιά  στο 25’ και δεν χρειάστηκε να περάσει καν το πρώτο ημίχρονο, για να πετύχει δεύτερο γκολ ο Λεβαδειακός με τον Σκβάρκα που έμελλε να είναι και το τελικό αποτέλεσμα (1-2).

Καλαμάτα-Παναιτωλικός 2-2, 4-3 πεν.
Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Δημήτρη Ταΐρη που έκανε δύο αποκρούσεις στη διαδικασία των πέναλτι, η Καλαμάτα επικράτησε 4-3 του Παναιτωλικού μετά από ένα συναρπαστικό ματς που έληξε 2-2 σε κανονική διάρκεια και παράταση.
Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο 29’ με σουτ του Φλόρες. Οι γηπεδούχοι, ωστόσο, αντέδρασαν άμεσα και στο 34’ ισοφάρισαν με κεφαλιά του Ρόβα, ενώ στο 37’ ο ίδιος παίκτης με κοντινό πλασέ έγραψε το 2-1. Στο 78’ ο Φλόρες «χτύπησε» ξανά με τρομερό βολέ εκτός περιοχής ισοφαρίζοντας σε 2-2.

Στην παράταση το σκορ δεν άλλαξε και οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα πέναλτι, όπου μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο Ταΐρης. Ο γκολκίπερ της Καλαμάτας απέκρουσε τις εκτελέσεις των Μόρσεϊ και Κολοβού, ενώ ο Στεργιάκης είχε σταματήσει νωρίτερα τον Ρόβα, για το τελικό 4-3 υπέρ της ομάδας του Νίκου Αναστόπουλου.

Καλλιθέα-Βέροια 1-0
Την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδος πήρε η Καλλιθέα αφήνοντας εκτός τη Βέροια. Η αθηναϊκή ομάδα επικράτησε 1-0. Το γκολ σημειώθηκε στο 44ο λεπτό με τον Ομάρ Σαντάνα Καμπρέρα.

Πανσερραϊκός-Παναχαϊκή 2-2, 5-2 παρ.
Σε ένα καταπληκτικό παιχνίδι ο Πανσερραϊκός επικράτησε 5-2 της Παναχαϊκής στην παράταση. Οι γηπεδούχοι «επιβίωσαν» με την ισοφάριση του Παντεκίδη στο 10ο λεπτό των καθυστερήσεων σε 2-2 και στο έξτρα ημίωρο «φιλοδώρησαν» με τρία γκολ του απογοητευμένους Πατρινούς.
Οι γηπεδούχοι ήταν εκείνοι που πήραν κεφάλι στο σκορ στο 41’, όταν ο Μούργος κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή εντός περιοχής και ο Σαΐντ από την άσπρη βούλα νίκησε τον Κολοβούρη. Στο 62’ ο Μπουρλάκης ισοφάρισε με σουτ, ενώ τρία λεπτά μετά ο Μυτίδης αξιοποίησε το γύρισμα του Κέρι και έγραψε το 1-2. Η δικαίωση για τους γηπεδούχους ήρθε στο δέκατο λεπτό των καθυστερήσεων, με τον Παντεκίδη να ισοφαρίζει σε 2-2 και να στέλνει το ματς στην παράταση. Στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου της παράτασης, ο Μούργος έδωσε προβάδισμα στους γηπεδούχους με κεφαλιά. Ο Πανσερραϊκός «καθάρισε» το ματς στο 109’, με τον Τσακμάκη να στέλνει  την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του. Το κερασάκι στην τούρτα έβαλε στο 114’ ο Σοφιανός διαμορφώνοντας το 5-2.

Αλμωπός-Λαμία 0-2
Μπορεί ο Αλμωπός Αριδαίας να πάλεψε με όλες του τις δυνάμεις, όμως η ανώτερη και πιο έτοιμη αγωνιστικά Λαμία, πανηγύρισε τη νίκη με 0-2. Στο 26′ ο Προβυδάκης με αριστουργηματική εκτέλεση φάουλ άνοιξε το σκορ. Το 2-0 σημείωσε ο Μαρμεντίνι με πλασέ στο 60′.

Συνοπτικά τα αποτελέσματα:
ΑΕΛ-Λεβαδειακός 1-2
Καλαμάτα-Παναιτωλικός 2-2 κ.α., 4-3 πεν.
Καλλιθέα-Βέροια 1-0
Πανσερραϊκός-Παναχαϊκή 2-2 κ.α., 5-2 στην παρ.
Αλμωπός-Λαμία 0-2
Αστέρας Τρ.-Ατρόμητος 0-0, 1-2 παρ.

 

Share
Ετικέτες: Κύπελλο Ελλάδος

Πρόσφατα άρθρα

Προστασία από το Σεισμό και Άσκηση Σεισμού από τη Λέσχη Εθελοντών Βόλου

Εθελοντές της Λέσχης Εθελοντών Βόλου πραγματοποίησαν σεμινάριο για προστασία από τον σεισμό κι άσκηση σεισμού…

13 Μαρτίου 2024

Προς απόρριψη η σήραγγα από Κάρλα προς Αιγαίο

Αρνητικός στην προώθηση της λύσης για αποστράγγιση της λίμνης Κάρλας μέσω μιας σήραγγας που θα…

13 Μαρτίου 2024

Ανακοίνωση του Σωματείου Καταστηματαρχών Μηχανών Γραφείου Επισκευών

Από το Σωματείο Καταστηματαρχών Μηχανών Γραφείου Επισκευών εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: Όπως είναι γνωστό, τα…

13 Μαρτίου 2024

Σύσκεψη στο Νοσοκομείο Βόλου – Ενδιαφέρον δύο ορθοπεδικών για απογευματινά χειρουργεία

  Δύο ορθοπεδικοί έχουν εκδηλώσει μέχρι στιγμής ενδιαφέρον για να κάνουν απογευματινά χειρουργεία επί πληρωμή…

13 Μαρτίου 2024

Οι τηλεοπτικές μεταδόσεις της Τετάρτης 13/3

Το σημερινό πρόγραμμα των αθλητικών μεταδόσεων έχει ως εξής: COSMOTE SPORT 1 22.00 Λεπτό προς…

13 Μαρτίου 2024

Μήνυση Δήμου Αλμυρού κατ’ αγνώστων

  Μήνυση κατά αγνώστων υπέβαλαν στο Αστυνομικό Τμήμα Αλμυρού οι αντιδήμαρχοι Πολεοδομίας και Τεχνικών Έργων…

13 Μαρτίου 2024