Τοπικά

Σύσκεψη στο Νοσοκομείο Βόλου – Ενδιαφέρον δύο ορθοπεδικών για απογευματινά χειρουργεία

 

Δύο ορθοπεδικοί έχουν εκδηλώσει μέχρι στιγμής ενδιαφέρον για να κάνουν απογευματινά χειρουργεία επί πληρωμή στο Νοσοκομείο Βόλου, ενώ αναμένεται αντίστοιχη διάθεση να εκφραστεί σύντομα και από οφθαλμίατρους, όπου παρατηρείται μεγάλη λίστα αναμονής για επέμβαση.
Η εφαρμογή των απογευματινών χειρουργείων έκανε πρεμιέρα χθες πανελλαδικά με την αρχή να πραγματοποιείται σε δύο Νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, στο Παπαγεωργίου και στο ΑΧΕΠΑ.
Σημειώνεται πως η προσπάθεια της κυβέρνησης είναι μέσω των απογευματινών χειρουργείων να ξεμπλοκαριστούν οι λίστες αναμονής στα χειρουργεία. Μέσα από τα απογευματινά χειρουργεία οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν καταβάλλοντας ένα ποσό να χειρουργηθούν προσπερνώντας έτσι τη θέση που έχουν στη λίστα αναμονής. Τονίζεται πως τα πρωινά χειρουργεία θα διεξάγονται κανονικά. Το όφελος των ασθενών είναι πως πρώτον, θα μπορούν να χειρουργηθούν νωρίτερα σε σχέση με τον προγραμματισμένο χρόνο και δεύτερον, θα διαθέσουν πολύ λιγότερα χρήματα σε σχέση, αν έκαναν την ίδια επέμβαση στον ιδιωτικό τομέα.
Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση, ο τιμοκατάλογος ξεκινά από τα 300 ευρώ για μία μικρή επέμβαση και φθάνει έως και τα 2000 ευρώ για τις πιο βαριές επεμβάσεις.
Βέβαια ο ισχυρός αντίλογος είναι πως υπάρχουν ελλείψεις γιατρών κα νοσηλευτών για να γίνονται απογευματινά χειρουργεία, ενώ ελλείψεις υπάρχουν και στους αναισθησιολόγους.
Χθες στο νοσοκομείο Βόλου πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο σύσκεψη παρουσία του διοικητή κ. Γιάννη Ντόκου, γιατρών και νοσηλευτών από τον χειρουργικό τομέα, προκειμένου να συζητηθεί το ζήτημα των απογευματινών χειρουργείων, το ενδιαφέρον που υπάρχει, αλλά και τις συνθήκες με δεδομένο τον αριθμό του ιατρικού και νοσηλευτικού δυναμικού.
Ο κ. Ντόκος εκτίμησε πως τα απογευματινά χειρουργεία θα ξεκινήσουν τον Απρίλιο στο Νοσοκομείο και ήδη έχει εκφραστεί ενδιαφέρον για να συμμετάσχουν από δύο γιατρούς της ορθοπεδικής Κλινικής οι οποίοι θα μπορούσαν να κάνουν μέχρι δύο απογευματινά χειρουργεία το μήνα. Είναι επίσης πιθανό να υπάρξει ενδιαφέρον και από οφθαλμίατρους για να συμμετάσχουν».

 

Share
Ετικέτες: νοσοκομείο

Πρόσφατα άρθρα

Ανακοίνωση του Σωματείου Καταστηματαρχών Μηχανών Γραφείου Επισκευών

Από το Σωματείο Καταστηματαρχών Μηχανών Γραφείου Επισκευών εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: Όπως είναι γνωστό, τα…

13 Μαρτίου 2024

Οι τηλεοπτικές μεταδόσεις της Τετάρτης 13/3

Το σημερινό πρόγραμμα των αθλητικών μεταδόσεων έχει ως εξής: COSMOTE SPORT 1 22.00 Λεπτό προς…

13 Μαρτίου 2024

Μήνυση Δήμου Αλμυρού κατ’ αγνώστων

  Μήνυση κατά αγνώστων υπέβαλαν στο Αστυνομικό Τμήμα Αλμυρού οι αντιδήμαρχοι Πολεοδομίας και Τεχνικών Έργων…

13 Μαρτίου 2024

Μελέτη για το οδικό δίκτυο Κουκουράβας –Μακρινίτσας

Στη σημερινή συνεδρίαση αναμένεται να εγκριθεί η προσφυγή σε διαδικασία διαπραγμάτευσης χωρίς προηγούμενη δημοσίευσης για…

13 Μαρτίου 2024

Πρόταση για τη δημιουργία Μουσείου της Αργούς στο «Θεσσαλία 2021-2027»

Στη σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, θα συζητηθεί η εισήγηση για την έγκριση υποβολής πρότασης…

13 Μαρτίου 2024

Στο Νοσοκομείο Βόλου 3,5 ετών αγοράκι

Στο Νοσοκομείο Βόλου διακομίσθηκε χθες βράδυ εσπευσμένα 3,5 ετών αγοράκι. Ειδικότερα, με μέριμνα του Κέντρου…

13 Μαρτίου 2024