Παραπολιτικά

Η ήττα ως στρατηγική της «νίκης» στον Δήμο Βόλου

Της
Κατερίνας Τασσοπούλου

Ο Αχιλλέας Μπέος έλαβε χθες τη θετική ψήφο των πολιτών και η νίκη του ήταν συντριπτική. Τα κόμματα του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημοκρατίας εγκατέλειψαν τους υποψήφιους, στους οποίους έδωσαν τη στήριξη για να σηκώσουν το βάρος μιας μεγάλης μάχης. Η Νέα Δημοκρατία σύσσωμη εργάστηκε για τη νίκη του Αχ. Μπέου όπως έπραξε και στις προηγούμενες εκλογές υπονομεύοντας ανοιχτά και με κάθε τρόπο την υποψηφιότητα της Νάνσυς Καπούλα, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν απών από την εκλογική μάχη του Ιάσονα Αποστολάκη. Τα αποτελέσματα και οι αριθμοί δεν χωρούν καμίας αμφισβήτησης. Ο Απ. Παπαδούλης προσπάθησε ανεπιτυχώς να διπλασιάσει το ποσοστό του ΚΙΝΑΛ που κινήθηκε στον Νομό σε χαμηλές πτήσεις. Χαμηλό το ποσοστό του Απ. Παπαδούλη, αλλά ευεξήγητο. Πολλά τα στελέχη του κόμματος που ταυτίστηκαν με τον Αχ. Μπέο, έκαναν ό,τι περνούσε από το χέρι τους για τον «σβήσουν».
Ο Αχιλλέας Μπέος έλαβε το σύνολο της «συστημικής ψήφου», δηλαδή εκείνων που ταυτόχρονα ψηφίζουν όλους τους «πολιτικούς απατεώνες και το σάπιο πολιτικό σύστημα», το οποίο χθες απείλησε… ανεξόδως για μια ακόμη φορά λέγοντας ότι θα γίνει της «πουτάνας”.
Ο Αχ. Μπέος αξιοποίησε κάθε διαδρομή με ανοιχτή στήριξη των πολιτευτών της ΝΔ και κινήθηκε επικοινωνιακά σε απόλυτα επαγγελματικό επίπεδο, σε αντίθεση με τους συνυποψηφίους του, παρότι γνώριζαν πως στον Βόλο έδιναν «τη μητέρα των μαχών».
Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε αποφασίσει με ακρίβεια εάν μετείχε σε εκλογές ή σε πενταήμερη εκδρομή και οι ψηφοφόροι του κινήθηκαν εκεί που ακριβώς τους υπέδειξε…
Ο Αχ. Μπέος κέρδισε την πολιτική ηγεμονία (με την έννοια που έχει ο όρος στην πολιτική επιστήμη) μέσα στα κόμματα εξουσίας που επέλεξαν ως νίκη τη στρατηγική της ήττας.
Στον Βόλο ανθεί ο πολιτικός τυχοδιωκτισμός, η υπεραπλούστευση, η σύγχυση, οι γκρίζες ζώνες που συνθέτουν ένα κοινωνικό πλέγμα όλο και λιγότερο κατανοητό, περισσότερο σαθρό, με ευθύνη των κομμάτων, που σήμερα θα πρέπει να δώσουν τις εξηγήσεις τους και να κοιταχτούν κυρίως στον καθρέφτη. Ο δικομματισμός στις ευρωεκλογές άντεξε και αντιστάθηκε, αλλά στο στοίχημα που έδωσαν για τον Βόλο «έστησαν» το παιχνίδι, χωρίς βεβαίως οι πρωταγωνιστές, τα πρόσωπα που ανέλαβαν το βάρος, να είναι άμοιρα ευθυνών.
Μετρήθηκαν με την ιστορία και έχασαν.
Στην Περιφέρεια Θεσσαλίας με ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝΑΛ, που προχώρησαν σε μια αψυχολόγητη επιλογή στο πρόσωπο του κ. Τσιλιμίγκα, συνέβη το αναμενόμενο. Σε αυτό το επίπεδο, δεν χρειάζονται εξηγήσεις για κατανάλωση φαιάς ουσίας, καθώς μόνο η επιστήμη μπορεί να τις δώσει…

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το