Αθλητισμός

Η ΕΠΟ μπορεί να επανέλθει με νέα απόφαση, σύμφωνα με τον υπεύθυνο νομικών θεμάτων της Νίκης Ν. Αγγελάρα

Την άποψη ότι η ΕΠΟ μπορεί να επανέλθει στο θέμα της αναδιάρθρωσης με νέα πρόταση, που θα είναι αιτιολογημένη και νόμιμη, εξέφρασε ο επικεφαλής νομικών θεμάτων και μέτοχος της ΠΑΕ Νίκη Νίκος Αγγελάρας σε ραδιοφωνική του συνέντευξη. Επίσης, τόνισε ότι η Νίκη είναι σταθερά υπέρ της αναδιάρθρωσης.
Ο κ. Αγγελάρας μίλησε στην εκπομπή Clasico του Βόλος 98,6 και ανέλυσε το όλο θέμα της αναδιάρθρωσης, επισημαίνοντας ότι η απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου δεν είναι αμετάκλητη και ότι η ΕΠΟ μπορεί να επαναφέρει την απόφαση της Εκτελεστικής της Επιτροπής, αφού τη διατυπώσει με σωστό τρόπο. Αναλυτικά:

Για το αν είναι απρόσβλητη η απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου: «Ξεκινάμε από την πρώτη απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ η οποία δέχθηκε να κερδίσουν κατηγορία και οι οκτώ πρωταθλήτριες της Γ’ Εθνικής, με σκεπτικό ότι δεν μπορούν να γίνουν αγώνες, λόγω κορωνοϊού. Το γεγονός ότι δεν προσβλήθηκε αυτή η απόφαση δεν σημαίνει πως έχει καταστεί απρόσβλητη. Όταν υπάρξει τελειωτική πράξη, όποια ομάδα έχει έννομο συμφέρον μπορεί να προσφύγει στο Διαιτητικό Δικαστήριο. Αν συμβούν παρατυπίες το Διαιτητικό Δικαστήριο είναι απαραίτητο.
Εδώ θέλω να διευκρινίσω, ότι εμείς δεν στρεφόμαστε κατά καμίας ομάδας. Όλες οι ενέργειες που η Νίκη έκανε επισήμως, δεν είχαν στόχο να στιγματίσουν αυτές τις ομάδες. Απλά χτυπήσαμε ένα… καμπανάκι. Είπαμε «κυρίες και κύριοι εδώ κάνετε λάθος και σας στο επισημαίνουμε».
Μετά υπάρχουν κάποιες αποφάσεις που δεν πήραν τα 3/4 και ακολούθησε η απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου, που έκανε δεκτή την προσφυγή του Χανίων. Αν προσέξετε, το απόσπασμα που έχει κοινοποιηθεί το βάζει εντός εισαγωγικών όπως είχε στο αίτημά της η προσφυγή των Χανίων. Αυτό το κάνει για να μην θεωρηθεί ότι αλλάζει το περιεχόμενο του αιτήματος. Αυτό ήταν η ακύρωση της απόφασης της ΕΠΟ.
Αυτό μπορεί πλέον να το πάρει η ΕΠΟ, να το επεξεργαστεί με βάσει τις αιτιολογίες και μπορεί να επαναφέρει νέα απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής με το ίδιο περιεχόμενο ή και εν μέρει διαφορετικό στο οποίο θα θεμελιώνει ορισμένα πράγματα που είναι αυτονόητα. Πράγμα το οποίο δεν έπραξε κατά την ακροαματική διαδικασία ή στην έκδοση της απόφασής της για 18 ομάδες. Η απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου επεξεργάζεται και μπορεί να ανατραπεί. Η ΕΠΟ μπορεί να δει τα τρωτά σημεία που υπήρχαν στην απόφασή της και να την επαναφέρει».
Για τη συνάντηση που έχει με τον ταμία της ΕΠΟ και πρόεδρο της ΕΠΣΘ Περικλή Λασκαράκη: «Εκτιμώ προσωπικά τον κ. Λασκαράκη, όπως και όλοι στη Νίκη. Είχα μία συνάντηση μαζί του και αναλύσαμε τα πάντα. Ο κ. Λασκαράκης είναι ένας έντιμος άνθρωπος και προσπαθεί για το καλύτερο».
Για το αν θεωρεί πως η ΕΠΟ έχει την πρόθεση να διορθώσει τα όποια λάθη της: «Όπως το CAS στην υπόθεση του ΠΑΟΚ, την έστειλε πίσω στην ΕΠΟ για να την ξανακρίνει, έτσι και εδώ η Ομοσπονδία πρέπει να κρίνει τι έκανε σωστά και τι λάθος. Η επαναφορά είναι δεδομένη, υπαρκτή και νόμιμη. Έτσι θα βοηθήσει και τον αρμόδιο υφυπουργό στη λύση του προβλήματος. Φυσικά δεν αποκλείω να υπάρξουν περισσότερες από μία προτάσεις. Μπορεί δηλαδή να πάμε στους δύο ομίλους με έναν νόμιμο τρόπο».
Για το αν η Νίκη έχει εξετάζει το ενδεχόμενο να κάνει πρόταση μομφής εναντίον του κ. Λεουτσάκου: «Στην παρούσα φάση θέλουμε την αναδιάρθρωση και μιλάμε με όλους τους παράγοντες των ομάδων της Φούτμπολ Λιγκ. Δεν είναι δυνατόν στην παρούσα φάση να βγάλουμε τα… μαχαίρια και να χτυπά ο ένας τον άλλον. Όταν λυθούν τα θέματά μας, δεν αποκλείουμε να κάνουμε ορισμένες ενέργειες. Τίποτα δεν παραγράφουμε, αλλά τώρα ο στόχος είναι άλλος. Θέλουμε αναδιάρθρωση με στοιχεία βιωσιμότητας και ανάπτυξης».
Για τη στάση της ΕΠΟ: «Η ΕΠΟ πρέπει να ενεργήσει ως κυρίαρχο όργανο. Τώρα η Ομοσπονδία βάζει τις ομάδες να την αντικαταστήσουν. Αυτό είναι λάθος. Όταν ζητά το αυτοδιοίκητο πρέπει να χρησιμοποιεί όλα τα όπλα και να επανέλθει με νέα απόφαση που θα είναι αιτιολογημένη».

Συντάχθηκε με την κοινή γραμμή Νίκη
Η Νίκη συντάχθηκε χθες με την κοινή γραμμή των υπολοίπων ομάδων της Φούτμπολ Λιγκ και συνυπέγραψε στο τέλος της χθεσινής άτυπης τηλεδιάσκεψης την ανακοίνωση περί δημιουργίας Β’ Εθνικής δύο ομίλων, βορρά και νότου. Σύμφωνα με τις 22 ομάδες (14 της Φούτμπολ Λιγκ και των 8 που προέρχονται από τη Γ’ Εθνική), αν η αναδιάρθρωση δεν προχωρήσει τότε θα καταθέσουν όλοι σφραγίδες και ΑΦΜ στον υφυπουργό αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη.

Η προετοιμασία
Με διπλή προπόνηση συνεχίστηκε χθες η προετοιμασία των ποδοσφαιριστών της Νίκης. Η πρωινή έγινε στο «Παντελής Μαγουλάς» και περιελάμβανε αρκετές ασκήσεις με μπάλα, αφού το βάρος δόθηκε στην τακτική. Όσον αφορά την απογευματινή προπόνηση, πραγματοποιήθηκε στο γήπεδο της Πορταριάς.
Θυμίζουμε ότι το Σάββατο στις 6 μ.μ., η Νίκη θα δώσει ακόμη ένα φιλικό παιχνίδι, αντιμετωπίζοντας στην Καρδίτσα την τοπική Αναγέννηση.
Στο μεταξύ, σύμφωνα με δημοσιεύματα, υπάρχει περίπτωση επιστροφής του Λούκας Γκαρσία στη Νίκη. Ο τελευταίος είχε συμφωνήσει να παίξει φέτος στη Ρόδο, αλλά ένα επεισόδιο με τον γενικό αρχηγό των «ελαφιών», ήταν η αιτία για να επέλθει «διαζύγιο» ανάμεσα στις δύο πλευρές. Βέβαια, για να γυρίσει στη Νίκη ο δρόμος φαντάζει… μακρύς. Αφενός μεν οι «κυανόλευκοι» έχουν κάνει τις επιλογές τους σε ξένους παίκτες, αφετέρου δε αυτή την εποχή προέχει να ξεκαθαρίσει το θέμα της κατηγορίας.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το