Τοπικά

Σταθερές τιμές στα σχολικά είδη – Αυξημένη κίνηση στα βιβλιοπωλεία του Βόλου ενόψει της έναρξης της σχολικής χρονιάς

Κινητικότητα παρατηρείται στα βιβλιοπωλεία της πόλης με τους γονείς και τους μαθητές να προβαίνουν σε αγορές ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς. Οι τιμές στη γραφική ύλη καθώς και στα βιβλία παραμένουν σε σταθερά επίπεδα και αυτό είναι παρήγορο για τους γονείς που κάνουν τον προϋπολογισμό των ποσών που θα διαθέσουν αυτή την περίοδο.
Εξάλλου ο Σεπτέμβριος έχει συνδυαστεί στη μνήμη πολλών γονέων με τις αγορές των σχολικών, μια διαδικασία που έχει και την ευχάριστη νότα της, καθώς ο γονιός με το παιδί επιλέγουν τα τετράδια, την τσάντα, τα μολύβια και άλλα χαρτικά είδη που θα τους συνοδεύουν για τους επόμενους μήνες στη σχολική τους ζωής.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Βιβλιοπωλών Χαρτοπωλών Εκδοτών Μαγνησίας κ. Χρήστος Αγιώτης τόνισε πως «ήδη γονείς και μαθητές έχουν ξεκινήσει και κάνουν κάποιες προαγορές ενόψει της σχολικής χρονιάς, όπως για παράδειγμα στην προμήθεια τσαντών, κασετίνας, τετραδίων. Και στο πλαίσιο αυτό παρατηρείται μια κινητικότητα στα βιβλιοπωλεία η οποία θα κορυφώνεται, καθώς θα περνούν οι μέρες και ξεκινήσουν τα μαθήματα, οπότε και οι δάσκαλοι θα δώσουν τις δικές τους λίστες στους μαθητές με τα χαρτικά και γραφικά είδη που θα χρειαστούν για τα μαθήματα».
Ο ίδιος πρόσθεσε πως «οι τιμές εδώ και μια τριετία δεν έχουν μεταβληθεί. Μάλιστα παρέμειναν και φέτος σταθερές παρότι το κόστος εισαγωγών λόγω της πανδημίας έχει αυξηθεί».
Αναφερόμενος στις τιμές είπε πως το κόστος μιας τσάντας ξεκινάει από 10 ευρώ και μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 100 ευρώ. Επίσης υπάρχουν κασετίνες από δύο-τρία ευρώ μέχρι και 20 ευρώ. Τετράδια μπορεί να βρει κανείς από 30 λεπτά. Γενικώς για όλα τα είδη από τσάντες μέχρι και μολύβια, ξύστρες, υπάρχει μεγάλη ποικιλία, που αντιστοιχεί σε ένα μεγάλο εύρος τιμών, ανάλογα με το βαλάντιο της κάθε οικογένειας.

Ποικίλες είναι οι τιμές και στα σχολικά βοηθήματα με τον κ. Αγιώτη να αναφέρει πως «το κόστος αγοράς των βοηθημάτων ξεκινά από τα οκτώ ευρώ και φτάνει μέχρι τα 25 ευρώ».
Πόσο περίπου διαμορφώνεται ένα μέσο κόστος για την αγορά σχολικών ειδών; «Ένα μέσο κόστος αγοράς της χαρτικής και γραφικής ύλης για έναν μαθητή κυμαίνεται γύρω στα 50 ευρώ και σε αυτό το ποσό μπορούμε να συμπεριλάβουμε την τσάντα, τα τετράδια, την κασετίνα, τα μολύβια, τα στυλό, την ξύστρα, τη γομολάστιχα. Αν προσθέσουμε και το κόστος αγοράς σχολικών βοηθημάτων και των ξενόγλωσσων βιβλίων, τότε το ποσό αγγίζει τα 150 ευρώ, ίσως και παραπάνω. Πρόκειται για ένα μέσο όρο που επιδέχεται διάφορες αποκλίσεις ανάλογα με την ηλικία και τις ανάγκες του κάθε μαθητή» απάντησε ο κ. Αγιώτης.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το