Τοπικά

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων Βόλου συγκεντρώνει φάρμακα για τις οικογένειες που επλήγησαν στην Αττική

Μετά την ανείπωτη ανθρώπινη τραγωδία από τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Αττική, προσπαθώντας να συνδράμουν ως γονείς, προς τους γονείς και γενικότερα οικογένειες που επλήγησαν, τα μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Βόλου, ζητούν τη συνδρομή των μελών –συλλόγων ώστε να συγκεντρωθούν καταρχήν απαραίτητα φάρμακα και στη συνέχεια (το επόμενο χρονικό διάστημα), άλλα είδη που θα ανακοινωθούν κατευθείαν στους συλλόγους, εφόσον ζητηθούν από την Ένωση Συλλόγων Γονέων Ραφήνας-Πικερμίου, με την οποία θα έχει συνεργασία η τοπική ένωση.

Έτσι, απ΄ τα πρώτα υλικά που ζητούνται μέσω των επίσημων φορέων, είναι γάζες, παυσίπονα, Betadine, Fucidin κ.α. υλικά, σχετικά με εγκαυματίες. Η Ένωση καλεί, τα μέλη των συλλόγων γονέων, έστω και εάν η επικοινωνία είναι δυσκολότερη λόγω των κλειστών σχολείων, αλλά και όλους ανεξαρτήτως τους γονείς, να ανταποκριθούν και να προσφέρουν, ό,τι είναι εφικτό για τον καθένα. Προκειμένου να εξασφαλιστεί τόσο η στοχευμένη, όσο και η άμεση μεταφορά των όποιων φαρμάκων συγκεντρωθούν, η Ένωση γνωστοποιεί ότι είχε επικοινωνία ήδη με τον Σύλλογο Φαρμακοποιών Μαγνησίας, που ενεργοποιεί το «Κοινωνικό Φαρμακείο Βόλου», συγκεντρώνοντας τα προαναφερόμενα φάρμακα σε συγκεκριμένο χώρο. Η όποια προσφορά, μπορεί να γίνεται στην έδρα του Κοινωνικού Φαρμακείου» στο κτίριο του Πνευματικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος. Πληροφορίες για τους ενδιαφερόμενους, στην κα Νάντια Παπαγεωργίου (τηλ. 24210-28833) Κ. Καρτάλη με Ανθ. Γαζή από τις 09.00-13.00 και απόγευμα 18.00-20.00.

Το επόμενο διάστημα και εφόσον ζητηθεί από τους αρμόδιους φορείς και τους γονείς της Ανατολικής Αττικής, θα συγκεντρωθούν άλλα προϊόντα, όπως παιδικές πάνες, μωρομάντηλα, τρόφιμα μακράς διάρκειας, κ.α., στους χώρους των γραφείων της Ένωσης Γονέων, ενώ γονείς –εθελοντές αιμοδότες, παραμένουν σε ετοιμότητα, να προσφέρουν και αίμα. Σημειώνεται βέβαια, πως όποιος επιθυμεί, μπορεί να προσφέρει κάποιο από τα προαναφερόμενα υλικά και σε όποιον άλλο φορέα, ο οποίος ανακοίνωσε ή θα ανακοινώσει ότι συγκεντρώνει στους χώρους του και υπεύθυνα ως φορέας, δεσμεύεται να αποστείλει την όποια βοήθεια συγκεντρωθεί στα σημεία όπου υπάρχει ανάγκη. Για τυχόν άλλες πληροφορίες, σχετικές με τη συγκεκριμένη δράση της Ένωσης, όσοι επιθυμούν μπορούν να επικοινωνούν με τον πρόεδρο του Δ.Σ. Ηλία Κουτσερή ([email protected]), καθώς με την Έφορο του Δ.Σ. κα Λιάνα Πασχούδη στο τηλ. 6977070414 και στο [email protected]

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το