Τοπικά

Η Εκκλησία της Δημητριάδος τίμησε δύο εκλεκτούς παλαίμαχους εκπαιδευτικούς (photos)

Την μνήμη των Αγίων Ιεραρχών και Οικουμενικών Διδασκάλων, Βασιλείου του Μεγάλου, Γρηγορίου του Θεολόγου και Ιωάννου του Χρυσοστόμου, τίμησαν και φέτος από κοινού η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος και η εκπαιδευτική κοινότητα της Μαγνησίας. Επίκεντρο του εορτασμού ήταν ο Ιερός Ναός Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Βόλου, όπου τελέστηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, παρουσία των Δ/ντών Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, αντιπροσωπειών μαθητών κ. άλ. Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας αναγνώστηκε το Μήνυμα της Ιεράς Συνόδου για την εορτή των Τριών Ιεραρχών. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας τελέστηκε Αρτοκλασία υπέρ υγείας των Εκπαιδευτικών και Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των κεκοιμημένων λειτουργών της Εκπαίδευσης.

Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τους Δ/ντές των δύο Διευθύνσεων για την αγαστή συνεργασία και φέτος, προκειμένου να εορταστεί, όπως αρμόζει, η μνήμη των Προστατών της Ελληνικής Εκπαίδευσης και των Γραμμάτων, ενώ συνεχάρη ειδικώς τον Δ/ντή και τους Καθηγητές του 1ου Πειραματικού Σχολείου της Ν. Ιωνίας, που είχε την ευθύνη του φετινού εορτασμού και εξήρε την συμβολή του Θεολόγου του Σχολείου κ. Σωτηρίου Τσιτσιρίγκα στις λεγόμενες κατηχητικές Θείες Λειτουργίες, με εξήγηση για τους μαθητές. Ευχήθηκε δε σε όλους να φέρουν εις πέρας το δύσκολο έργο της εκπαίδευσης στον τόπο μας, προκειμένου να εξασφαλίσουν ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, πραγματοποιήθηκε εόρτια εκδήλωση προς τιμήν του Εκπαιδευτικού κόσμου της Μαγνησίας, κατά την οποία ο Σεβασμιώτατος απένειμε την Ανώτατη Τιμητική Διάκριση της Τοπικής μας Εκκλησίας, τον Χρυσό Σταυρό μετά Διπλώματος, σε δύο καταξιωμένους εκπαιδευτικούς του τόπου μας, τους κ.κ. Αναστάσιο Γούκο, Δάσκαλο και Κωνσταντίνο Γκουντάρα, Καθηγητή.

Για τον κ. Γούκο μίλησε ο κ. Πόρπορας, πρώην Σχολικός Σύμβουλος Δημοτικής Εκπαίδευσης, ενώ για τον κ. Γκουντάρα μίλησε ο παλαίμαχος Φιλόλογος και τ. Γυμνασιάρχης κ. Ιωάννης Πατρίκος. Αμφότεροι περιέγραψαν και παρουσίασαν γλαφυρά την ζωή και το εκπαιδευτικό έργο των δύο τιμηθέντων λειτουργών της Εκπαίδευσης. Από την μεριά του, ο Σεβ. κ. Ιγνάτιος εξέφρασε την χαρά του για το γεγονός ότι δεν τιμώνται απλώς δύο σπουδαίοι εκπαιδευτικοί, αλλά και δύο εκλεκτοί συνεργάτες της Ιεράς μας Μητροπόλεως. Με τον μεν κ. Γούκο εκδιπλώθηκε μια μακροχρόνια και καρποφόρος συνεργασία για την εκπαίδευση και κοινωνικοποίηση των παιδιών ΡΟΜΑ του Αλιβερίου, με τον δε κ. Γκουντάρα συνεχίζεται η συνεργασία στον φορέα πολιτισμού της Τοπικής μας Εκκλησίας «Μαγνήτων Κιβωτός», του οποίου είναι μέλος του Δ/κού Συμβουλίου.

Την εκδήλωση, στην οποία παρέστη και ο Δήμαρχος Αλμυρού κ. Δημήτριος Εσερίδης, συντόνισε ο Αρχιμ. Σεραφείμ Κοντακτσής, Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Βόλου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το