Τοπικά

Η «Δήμητρα» γιορτάζει 100 χρόνια ζωής με επίσημο καλεσμένο τον Προκόπη Παυλόπουλο

Ο Αγροτικός Οινοποιητικός Συνεταιρισμός Νέας Αγχιάλου «Η Δήμητρα», συμπληρώνοντας 100 χρόνια ιστορίας και δράσης, διοργανώνει τριήμερες επετειακές εκδηλώσεις, την Παρασκευή 5, το Σάββατο 6 και την Κυριακή 7 Απριλίου, στη Νέα Αγχίαλο.
Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων ανακοινώθηκε επίσημα κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που έδωσαν σήμερα ο Πρόεδρος του Συνεταιρισμού κ. Γιάννης Κίτσιος και μέλη του Δ.Σ., στις εγκαταστάσεις της Νέας Αγχιάλου.
Την κεντρική εκδήλωση μνήμης και τιμής, που θα διεξαχθεί την Κυριακή 7 Απριλίου για τη συμπλήρωση 100 ετών από την ίδρυση μιας εκ των μακροβιότερων συνεταιριστικών οργανώσεων στην Ελλάδα, που έγινε γνωστή πανελληνίως από τη διακριτή επωνυμία ποιότητας και ονομασίας προέλευσης «Η Δήμητρα», θα τιμήσει με την παρουσία του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπιος Παυλόπουλος.
Οι ετήσιες εκδηλώσεις για τον επετειακό εορτασμό τελούν υπό την αιγίδα των υπουργείων Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Οικονομίας, Ανάπτυξης και Πολιτισμού και Αθλητισμού. Επίσης, οι εκδηλώσεις και δράσεις του επετειακού έτους τελούν υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος και Αλμυρού και της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Τα 100 χρόνια λειτουργίας του Αγροτικού Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Νέας Αγχιάλου «Η Δήμητρα» συνδέονται με τον αγώνα και τον μόχθο των προσφύγων της Αγχιάλου, που εκτός από τις μνήμες τους κουβάλησαν μαζί τους και μια ζηλευτή τεχνογνωσία για την καλλιέργεια του αμπελιού, αφού ήταν ήδη έμπειροι καλλιεργητές.
Έπειτα από 100 χρόνια διαρκούς λειτουργίας της Οργάνωσης, το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε να τιμήσει αυτή την πορεία στον χρόνο, που ξεκίνησε με την αγορά της πρώτης συνεταιριστικής αλωνιστικής μηχανής και κατέληξε στη διακίνηση του Π.Ο.Π. Οίνου Νέας Αγχιάλου, εξαιρετικού αποστάγματος, επεξεργασία ελαιόκαρπου και πολλαπλές υπηρεσίες στις αγρότισσες και τους αγρότες. Ο Συνεταιρισμός της Νέας Αγχιάλου αποτελεί σήμερα μία εκ των σημαντικότερων επιχειρήσεων του Νομού Μαγνησίας, ενταγμένος σε μια περιοχή που η συνεταιριστική παράδοση, είναι από τις πιο σημαντικές στη χώρα μας.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το