Παραπολιτικά

Η ΔΕΥΑΜΒ και το δημόσιο συμφέρον “Θ”

Αν κάτι θα μπορούσε να πράξει για να βοηθήσει τον εαυτό του ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ κ. Παπευσταθίου, θα ήταν κάτι πολύ βασικό. Να σκέφτεται πριν μιλήσει δημοσίως. Χθες το πρωί στο Ράδιο Ένα και το μεσημέρι στο Άστρα ήταν αποκάλυψη… για μια ακόμη φορά. Στο διά ταύτα, όπως εμείς το αντιληφθήκαμε από τα όσα προσπαθούσε να ψελλίσει: Δεν υπάρχει με την Περιφερειακή Ενότητα για τα θέματα δημόσια υγείας καμία συνεργασία και αυτό γιατί θεωρούν στη ΔΕΥΑΜΒ πως στο βιλαέτι το δικό τους κανείς δεν πρέπει να παρεμβαίνει. Τώρα όμως τα πράγματα «σκούρυναν» και κανείς δεν μπορεί να τους καλύψει. Στη ΔΕΥΑΜΒ ο κ. Παπαευσταθίου σύμφωνα με το σκεπτικό του βρίσκεται όχι για να προστατεύει το δημόσιο συμφέρον και τη δημόσια υγεία, αλλά τον εαυτό του. Η προστασία της δημόσιας υγείας είναι μια έννοια ξένη. Η μόνη έννοια που ασπάζεται είναι ο φαινομενισμός. Θεωρεί πως όταν δεν «κοιτάζει», ένα πρόβλημα ή το κρύβει, αυτό εξαφανίζεται.
Ζει σε μια παράλληλη πραγματικότητα και έχει δώσει στα δικά του κατασκευάσματα υπόσταση. Διότι δεν εξηγείται η επιμονή του να κρύβει μείζονα ζητήματα, όπως οι ζημιές στο Βιολογικό ή η μόλυνση του νερού και να δηλώνει ότι δεν φέρει ευθύνη να ενημερώσει τους πολίτες. Αυτή η άποψη είναι μια δική του κατασκευή που θέλει να την «περάσει» άγνωστο σε ποιους.
Η ΔΕΥΑΜΒ, ο μόνος φορέας που μπορούμε να βασιστούμε, ο μόνος που εμπιστευόμαστε, χάνει κάθε μέρα με αυτές τις πρακτικές την αξιοπιστία του. Την υποχρέωση να ενημερώνει σε άμεσο χρόνο για όλα ανέλαβε πλέον η Περιφερειακή Ενότητα.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το