Τοπικά

Η Αγγελική Μίγκου από πολύτεκνη οικογένεια πέτυχε στην Προσχολική Εκπαίδευση του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Στο Παιδαγωγικό Τμήμα Προσχολικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας πέτυχε η υποψήφια από το 1ο ΓΕΛ Νέας Ιωνίας Κωνσταντία Αγγελική Μίγκου.
Η ίδια δεν κρύβει την χαρά της για την επιτυχία της, καθώς εισήχθη σε μια σχολή που αγαπούσε από μικρή.
Όπως χαρακτηριστικά τόνισε «είμαι πολύ χαρούμενη που πέτυχα έναν από τους στόχους μου και πιο συγκεκριμένα που πέρασα στο τμήμα Προσχολικής Εκπαίδευσης εδώ στο Βόλο. Ήταν μια επιθυμία μου από μικρή ηλικία. Η αλληλεπίδραση με τα μικρά παιδιά πιστεύω ότι με γεμίζει. Το νηπιαγωγείο για εμένα αποτελεί ένα σημαντικό έρεισμα για τη ζωή ενός ανθρώπου και είναι γεμάτο ερεθίσματα και γνώσεις. Θα ήθελα να μάθω στα παιδιά το σωστό, τον σεβασμό προς τους άλλους, πώς να συνεργάζονται με γνώμονα, την ευγενή άμιλλα και να επικοινωνούν ουσιαστικά».

Η Κωνσταντία προέρχεται από πολύτεκνη οικογένεια και γνωρίζει πολύ καλά τις προσπάθειες και θυσίες των γονέων της για να τη βοηθήσουν να πετύχει τον στόχο της. Άλλωστε για κάθε πολύτεκνη οικογένεια η περίοδος της προετοιμασίας των παιδιών για τις πανελλαδικές εξετάσεις, έχει ακόμη πιο έντονο το στοιχείο της προσπάθειας.
«Προέρχομαι από πολύτεκνη οικογένεια. Είμαι η δεύτερη και έχω άλλους τρεις αδελφούς. Γεννήθηκα και μεγάλωσα εδώ, οπότε σπουδάζοντας στον Βόλο δεν θα επιβαρύνω οικονομικά την οικογένεια μου σε σύγκριση με το αν σπούδαζα σε άλλη πόλη. Επομένως το Πανεπιστήμιο του Βόλου αποτελεί μια μέγιστη ευκαιρία για έμενα

Αναφερόμενη στο πώς βίωσε τη φετινή δύσκολη χρονιά με την εξάμηνη καραντίνα, είπε πως «η φετινή χρονιά, αναμφίβολα, υπέκρυπτε δυσκολίες. Είχα κουραστεί ψυχολογικά και κατά συνέπεια φυσικά. Για κακή μας τύχη, ως μαθητές στερηθήκαμε τη φυσική επαφή με τους καθηγητές, συμμαθητές και φίλους. Η περίοδος της καραντίνας παρεμπόδιζε τις, έστω, μικρές μου εξόδους. Ευτυχώς, στήριγμα σε εμένα και στα όνειρα μου στάθηκε η οικογένεια μου και ιδιαιτέρως η αγαπημένη μου γιαγιά. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους καθηγητές για το μερίδιο τους σε αυτή την επιτυχία. Τέλος, επιθυμώ να ευχηθώ σε όλους τους συμμετέχοντες στη διαδικασία των πανελληνίων, ανεξαρτήτως αποτελέσματος, καλή δύναμη και καλή αρχή στη νέα τους ζωή!».

Λάτρης του ποδοσφαίρου
Πάντως για τα μελλοντικά επαγγελματικά της σχέδια η Κωνσταντίαν κρύβει και μια μικρή έκπληξη, καθώς εκτός από το νηπιαγωγείο, όπως μας λέει, «στο μέλλον, βέβαια, θα με ενδιέφερε να ασχοληθώ και με τον κλάδο της αθλητικής δημοσιογραφίας, ως λάτρης του ποδοσφαίρου».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το