Τοπικά

Η ΑΓΕΤ ανακοίνωσε αλλαγές στο εργολαβικό προσωπικό

Η ΑΓΕΤ ανακοίνωσε στους εργαζόμενους αλλαγές στο εργολαβικό προσωπικό.Η Διοίκηση  ενημέρωσε τις οχτώ εργολαβικές εταιρείες που συνεργάζονται μαζί της, πως δεν χρειάζεται τις υπηρεσίες περίπου 50- 70 ατόμων που εργάζονται σε διάφορα πόστα. Στην ανεργία θα οδηγηθούν εργαζόμενοι 25ετιας και ο πρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων κ. Νίκος Ζυγούρης τόνισε πως με την κατάργηση των θέσεων τίθενται ζητήματα ασφάλειας.

«Υπάρχει πρόθεση να σταματήσει η διοίκηση πολλά άτομα που εργάζονται σε εργολάβους. Εμείς κάναμε διάβημα, στείλαμε επιστολές και δεν έχουμε λάβει απάντηση για τις απολύσεις . Θέλει η διοίκηση να μειώσει την δύναμη του προσωπικού στις μονάδες. Εμείς προσπαθήσαμε να ανατρέψουμε τα σχέδια της διοίκησης που θέλει να εδραιώσει τα μέτρα που έλαβε με τον κορωνοϊό. Θέλει να μονιμοποιήσει τα μέτρα. Οι εργαζόμενοι σήμερα είτε  είναι σε αναστολή σύμβασης, είτε έχουν πάρει κανονική άδεια», δήλωσε ο πρόεδρος.

“Έχουμε κάνει συνάντηση με τη διοίκηση και δεν μας έχουνε εξηγήσει για ποιους λόγους γίνονται απολύσεις. Η παραγωγή δεν έχει μεταβληθεί, δεν υπάρχει μείωση  και δεν υπήρξε εκσυγχρονισμός κάποιας μονάδας τον τελευταίο μήνα ώστε τα μηχανήματα να αντικαταστήσουν τους ανθρώπους. Επίσης δεν θα υπάρχει ικανή επίβλεψη. Όσα περισσότερα μάτια έχεις στα μηχανήματα , τόσο προλαμβάνονται οι καταστάσεις.  Εάν στο τμήμα που τελευταία πήρε φωτιά βρισκόταν άνθρωπος θα είχαμε προλάβει τις καταστάσεις», είπε ο κ. Ζυγούρης.

Η φωτιά ξέσπασε στην ταινία μεταφοράς πρώτων υλών. Η ταινία είχε αντίβαρο, του οποίου ο άξονας έσπασε. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα η ταινία να τρίβεται στο μέταλλο και να πιάσει φωτιά. «Εάν είχαμε έναν εργάτη εκεί, δεν θα συνέβαινε τίποτα».

Οι εργολάβοι με βάση τις εντολές της διοίκησης της ΑΓΕΤ πρέπει να απολύσουν το προσωπικό μετά τις 15 Ιουλίου.

«Είναι δεκάδες άτομα . Μιλήσαμε με τους εργολάβους και μόνο σε μια εταιρεία θα γίνουν 30 απολύσεις. Εμείς ζητάμε από την  ΑΓΕΤ να μας πει τον ακριβή αριθμό, τους λόγους παύσης εργασίας τους, τους λόγους κατάργησης των θέσεων και θέτουμε τη διοίκηση προ των ευθυνών της για την ορθή λειτουργία του εργοστασίου. Η ασφάλεια όλων μας είναι κρίσιμη”, είπε.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το