Ελλάδα

Η 47χρονη που κατηγορείται για δολοφονία του συντρόφου της με ψαλίδι, δηλώνει αθώα – Προσφεύγει στον Άρειο Πάγο

Η 47χρονη που κατηγορείται για τη δολοφονία του 56χρονου συντρόφου της με ψαλίδι στο Ηράκλειο της Κρήτης, δηλώνει αθώα και προσφεύγει στον Άρειο Πάγο.

Ειδικότερα, την πρόθεση για προσφυγή στον Άρειο Πάγο προανήγγειλε η δικηγόρος της, Ηλέκτρα Κούτρα, μετά την ανακοίνωση της καταδικαστικής απόφασης και του Εφετείου, το οποίο, ωστόσο, «έσπασε» τα ισόβια δεσμά της πρωτόδικης απόφασης.

Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ανατολικής Κρήτης, σύμφωνα με την ΕΡΤ, έκρινε κατά πλειοψηφία εκ νέου ένοχη την 47χρονη. Η ποινή, ωστόσο, που της επιβλήθηκε ήταν η κατώτερη προβλεπόμενη: δεκαετής κάθειρξη. Νωρίτερα, η εισαγγελέας της έδρας είχε προτείνει ενοχή για την 47χρονη και ποινή κάθειρξης 15 έτη.

Κατά την απολογία της η 47χρονη Γαλλίδα αρνήθηκε ξανά την κατηγορία και επανέλαβε πως ο 56χρονος -τον οποίο, όπως είπε αγαπούσε- αυτοτραυματίστηκε με το ψαλίδι.

Το χρονικό
Ο αυτοτραυματισμός ήταν και ο αρχικός ισχυρισμός της γυναίκας, όταν οι αστυνομικοί είχαν φτάσει το βράδυ του συμβάντος στο σημείο. Πριν, είχε σημειωθεί φασαρία που είχε ανησυχήσει τους ενοίκους του ξενοδοχείου -όπου διέμενε το ζευγάρι.

Όταν οι αστυνομικοί και το πλήρωμα του ασθενοφόρου έφτασαν διαπίστωσαν πως ο 56χρονος έφερε πολλαπλά τραύματα και οι γιατροί του Κέντρου Υγείας Αρκαλοχωρίου, στο οποίο μεταφέρθηκε, απλά διαπίστωσαν τον θάνατό του.

Το ζευγάρι νωρίτερα φέρεται να είχε βγει και να είχε καταναλώσει αλκοόλ.

Πηγή:ethnos

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το