Κόσμος

Η 18χρονη Sky γεννήθηκε στις φυλακές και τώρα έγινε δεκτή στο Harvard

Μια γυναίκα έκανε ένα απίστευτο ταξίδι από τη γέννησή της πίσω από τα κάγκελα μέχρι να γίνει πρόσφατα δεκτή στο Πανεπιστήμιο του Harvard.

Η Sky Castner, μια 18χρονη από το Τέξας, γεννήθηκε στη φυλακή καθώς η έγκυος μητέρα της εξέτιε ποινή και έζησε εκεί μέχρι να αναλάβει τη φροντίδα της ο πατέρας της.

Μεγάλωσε με τον μπαμπά της και ήταν πάντα αποφασισμένη να πετύχει στο Πανεπιστήμιο. Μάλιστα, από μικρή την περιέγραφαν ως «αδηφάγο αναγνώστη».

Το σχολικό προσωπικό του δημοτικού σχολείου Reaves, όπου φοιτούσε το μικρό κορίτσι παρατήρησε τη λαχτάρα της για γνώση, αλλά πίστευε ότι θα επωφεληθεί από την επιπλέον καθοδήγηση μέσω του προγράμματος Project Mentor του CISD, στο οποίο εθελοντές συνεργάζονται με μαθητές που αντιμετωπίζουν οικογενειακές δυσκολίες.

Έτσι η Sky γνωρίστηκε με τη μέντορά της, Mona.

Η Mona βοήθησε σε πολλά πράγματα το μικρό κορίτσι. Μερικά από αυτά ήταν: απόκτηση γυαλιών, το πρώτο της κούρεμα στο κομμωτήριο, τα ραντεβού με οδοντιάτρους και ορθοδοντικούς, καθώς και η βοήθειά της στο να παρακολουθήσει την καλοκαιρινή κατασκήνωση.

Σε προσωπικό επίπεδο, οι δυο τους συνδέθηκαν περισσότερο, αφού η Mona δεν είχε μητέρα και η Skye έχει μιλήσει με τη βιολογική της μητέρα μόνο μία φορά.

Η Mona κατάλαβε πως το κορίτσι χρειάζεται πολλά περισσότερα από μία εβδομαδιαία συνεδρία, όταν της είπε πως «ήμουν στη φυλακή».

Η 18χρονη σήμερα Sky αναγνωρίζει τη συνεισφορά της Mona στη ζωή της. «Όλα όσα με δίδαξε η Mona έχουν μεγάλη αξία. Το ίδιο και όσα έζησα πριν εκείνη έρθει στη ζωή μου».

Όταν η Sky ξεναγήθηκε στην πανεπιστημιούπολη του Χάρβαρντ τον περασμένο Μάρτιο μαζί με τη Mona και τον σύζυγό της Randy, κατάλαβε πως αυτό που ήθελε ήταν να φοιτήσει στο συγκεκριμένο Πανεπιστήμιο. Στην αίτησή της, η μαθήτρια μοιράστηκε τη συγκλονιστική ιστορία ζωής της. Η εισαγωγική φράση έγραφε: «Η ζωή μου στη φυλακή».

«Υπήρχε κάτι πολύ ικανοποιητικό όταν είδα όλα τα Άριστα και όταν τα κατάφερα», δήλωσε η Sky για την ακαδημαϊκή της επιτυχία. «Οι βαθμοί σήμαιναν πολλά για μένα».

Κεντρική φωτογραφία: Δημόσιος λογαρισμός Facebook @Academy for Science & Health, Conroe ISD.

Πηγή:marieclaire.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το