Τοπικά

Hλίας Ξηρακιάς: Το χονδροειδές ψέμα του Αχ. Μπέου για την υπόθεση της ΕΡΓΗΛ

Ο πρώην αντιδήμαρχος Βόλου και πρόεδρος της Επιτροπής παραλαβής του έργου της ΕΡΓΗΛ Ηλίας Ξηρακιάς, σχολιάζοντας τη σημερινή συνέντευξη τύπου του Αχ. Μπέου και την τηλεοπτική του παρουσία σε τοπικό κανάλι, κάνει λόγο για χονδροειδές ψέμα του Αχ. Μπέου σχετικά με την υπόθεση της ΕΡΓΗΛ και εξηγεί:

“Στην σημερινή συνέντευξη τύπου, που συνεχίστηκε στο στούντιο του τηλεοπτικού σταθμού ΤΡΤ ο Α. Μπέος, πέρα από τις ύβρεις και τις χυδαιότητες που τον χαρακτηρίζουν στο πανελλήνιο, είπε μεταξύ άλλων για το θέμα της ΕΡΓΗΛ, ένα χονδροειδές ψέμα, έκανε μια κυνική ομολογία κι έδειξε τη μικροψυχία ενός καθεστώτος απέναντι μου ως ανθρώπου που είχε την πρώτη ευθύνη για την αποκάλυψη του σκανδάλου ΕΡΓΗΛ ως πρόεδρος αρμόδιας Επιτροπής.

Το χονδροειδές ψέμα
Είπε λοιπόν ότι «ο Ξηρακιάς, όπως του είπαν κάποιοι της ΔΕΥΑΜΒ, το 2012 ενώ είχαν έτοιμο το πρωτόκολλο παραλαβής αυτός δεν το υπέγραψε έγκαιρα και γι’ αυτό έγινε αυτοδίκαιη παραλαβή». Είναι χονδροειδές ψέμα διότι σύμφωνα με το φάκελο(τα έγγραφα !!) το έργο κατασκευάσθηκε ήδη από το 2007 και η αυτοδίκαιη παραλαβή του έγινε στις 17.4.2009 παρά την όχληση της εργολήπτριας προς τη ΔΕΥΑΜΒ, στις 17-3-2009, «ελάτε να παραλάβουμε το έργο». Στις 13-4-2019 η Περιφέρεια με την αρ. 4348 απόφαση της συγκροτεί επίσης επιτροπή Παραλαβής (ήταν έργο ΕΣΠΑ) η οποία ποτέ δεν λειτούργησε.
Η δική μου Επιτροπή συγκροτήθηκε στις 7-8-2012, όταν κανείς δεν ήξερε για το μεγάλο σκάνδαλο και παρέδωσε το πόρισμά στις 29-3-2013. Η αγωγή για την επιστροφή των 6 εκ που αχρεωστήτως καταβληθέντων έγινε αμέσως, από το νομικό της Επιχείρησης σε στενή συνεργασία με το σημερινό πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου τους οποίους ο Μπέος απομάκρυνε με την εγκατάστασή του.

Η ΟΜΟΛΟΓΙΑ
Είπε σε σχετική ερώτηση ότι η εκτίμησή του είναι ότι η ΕΡΓΗΛ θα καταφέρει να πάρει τα χρήματα που διεκδικεί.
Πράγματι οι τριάντα δύο(32!!) νομικές ενέργειες που έκανε ήταν άσφαιρες διότι η ΔΕΥΑΜΒ είχε ένα και μονό όπλο το οποίο ο Μπέος φρόντισε να ακυρώσει κι ήταν η αγωγή επιστροφής των έξι(6) εκ που παράνομα εισέπραξε από την ΕΡΓΗΛ. Η εκδίκαση της αγωγής είχε προσδιοριστεί για τις 15-2-2015 αλλά εκδικάστηκε τρία χρόνια αργότερα γιατί ανακλήθηκε και επανακατατέθηκε 3 ή 4 φορές, από τη νέα ΔΑ προκειμένου να γίνουν διαπραγματεύσεις (δηλώσεις του στο ΔΣ Βόλου). Το ερώτημα είναι αμείλικτο γιατί;

Η μικροψυχία ενός καθεστώτος
Δεν ζήτησα επαίνους από κανέναν, παρά του ότι έχω τη βασική ευθύνη στην αποκάλυψη του σκάνδαλο ΕΡΓΗΛ – ΔΕΥΑΜΒ, γιατί απλά κάναμε το καθήκον μας απέναντι στην πόλη.
Τέσσερα χρόνια τώρα, συστηματικά και σε όλες τις ανακοινώσεις της νέας ΔΑ, όλες οι αναφορές γίνονται στην πραγματογνωμοσύνη του ΤΕΕ (το οποίο απομάκρυνε από το ΔΣ της ΔΕΥΑΜΒ) λες και δεν προηγήθηκε η αποκάλυψη του σκανδάλου από την Επιτροπή μου και η τεκμηρίωση του από στελέχη της ΔΕΥΑΜΒ. Το ΤΕΕ κλήθηκε με δική μου προτροπή για να επιβεβαιώσει, μετά την ΕΒΕΤΑΜ, το μέγεθος του σκανδάλου Γι’ αυτό και η αίτηση προς το ΤΕΕ, την οποία έχω επανειλημμένα δημοσιεύσει υπογράφεται από τον Π. Σκοτινιώτη κι όχι από τη σημερινή ΔΑ.
Καταλαβαίνω ότι ενοχλώ με τις παρεμβάσεις μου αλλά τέτοια μικροψυχία όταν μάλιστα έχω στην πλάτη μου αγωγή της ΕΡΓΗΛ, για 300.000 ευρώ, και μηνυτήρια αναφορά μαζί με πολλά στελέχη της ΔΕΥΑΜΒ;”

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το