Τοπικά

H Μαρίνα Χρυσοβελώνη για την επίτευξη της συμφωνίας

xrysovelonis

Την επιθυμία των Ελλήνων για παραμονή της χώρας στην Ευρώπη αλλά ως ισότιμο μέλος τονίζει με δήλωση της η εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μαρίνα Χρυσοβελώνη. Παράλληλα, στη δήλωση της ξεκαθαρίζει ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δεν πρόκειται να συμμετέχουν σε κυβέρνηση εθνικού σκοπού μαζί με το ΠΟΤΑΜΙ και τη Ν.Δ. Η δήλωση της κ. Χρυσοβελώνη:
«Αυτό που επιχειρήθηκε στις Βρυξέλλες στη διάρκεια των διαπραγματεύσεων για συμφωνία της Ελλάδας με τους εταίρους ήταν ένας στυγνός εκβιασμός εκ μέρους του ηγετικού διδύμου της Γερμανίας Μέρκελ-Σόιμπλε που είχε στόχο να τιμωρήσουν και μάλιστα με εκδικητικό τρόπο την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ. Ζητήθηκαν από τον Έλληνα Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα πρωτοφανή σκληρά μέτρα επιπλέον εκείνων που περιέχονταν στο τελεσίγραφο των θεσμών τα οποία σε καμία περίπτωση δεν μπορούσε να δεχθεί ο Έλληνας πρωθυπουργός.
Αυτό που έγινε τη νύκτα της 12ης Ιουλίου κατέλυσε κάθε έννοια δημοκρατίας με στόχο την ανατροπή της νόμιμα εκλεγμένης κυβέρνησης στην Ελλάδα. Η συμφωνία που επετεύχθη στις 6-7-2015 στο Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και η πρόταση που εκπόνησε η ελληνική πλευρά με τη συμμετοχή και καθοδήγηση της γαλλικής ομάδας διαπραγμάτευσης, παρά τις διαβεβαιώσεις ότι τυγχάνει της αποδοχής του Eurogrοup, παραβιάστηκε πλήρως.
Απέναντι σ’ αυτόν τον ωμό γερμανικό εκβιασμό «ρήξη και ασύντακτη χρεοκοπία χωρίς κανένα δίχτυ ασφαλείας ή μια συμφωνία ακόμη και με βαρείς όρους», ο Πρωθυπουργός, μετά από μαραθώνια διαπραγμάτευση στην οποία από τους 20 στόχους που έβαλε κέρδισε τους 15, επέλεξε, για να αποτρέψει το πιο οδυνηρό για την Ελλάδα σενάριο, να έλθει σε συμφωνία με τους εταίρους.
Η διαπραγμάτευση του κ. Τσίπρα ήταν ιδιαίτερα σκληρή, αλλά, όπως αποδείχθηκε, τα «χαρτιά» ήταν σημαδεμένα. Ήταν ένα καλά οργανωμένο σχέδιο από το δίδυμο Μέρκελ – Σόιμπλε και τους πολιτικούς υπηρέτες τους που είχε στόχο την αποδυνάμωση και αποσταθεροποίηση της κυβέρνησης με την πρόκληση ρήγματος στη συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.
Το οργανωμένο σχέδιο που εκτυλίχθηκε στις Βρυξέλλες απλώνει τα πλοκάμια του και στο εσωτερικό της πατρίδας μας και σχετίζεται με σαφείς επιδιώξεις και κινήσεις για τον σχηματισμό δήθεν κυβέρνησης εθνικού σκοπού η οποία θα αντικαταστήσει την νόμιμα εκλεγμένη κυβέρνηση που επέλεξε ο ελληνικός λαός, τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.!!
Ο Πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, ξεκαθάρισε από την πρώτη στιγμή πως οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ δεν θα δεχθούμε να συμμετέχουμε σε μια δήθεν κυβέρνηση εθνικού σκοπού με συνεργαζόμενους το Ποτάμι και τη Νέα Δημοκρατία, οι ηγεσίες των οποίων, την ώρα που ο Πρωθυπουργός και ο Υπουργός Οικονομικών έδιναν τη μάχη των μαχών για να συγκρατήσουν τη χώρα, τα έδιναν όλα και συμφωνούσαν προκαταβολικά υποδεικνύοντας στον Πρωθυπουργό να πράξει το ίδιο.
Είναι αναμφισβήτητο γεγονός ότι η εξέλιξη των διαπραγματεύσεων του Πρωθυπουργού και του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης με τους εταίρους-δανειστές, ανέδειξε σε όλο τους το …μεγαλείο τις μεθοδεύσεις του «στρατοπέδου» Σόιμπλε, την ευρωπαϊκή αδιαλλαξία, όπως και τη στρατηγική επιδίωξη της Γερμανίας που δεν είναι άλλη από τη δημιουργία της γερμανικής Ευρώπης αλλά και τους πολύ σοβαρούς κινδύνους που εγκυμονούν για την Ευρώπη από αυτές τις πρακτικές.
Ως προς τη χώρα μας ειδικότερα, προφανώς, δεν έχουν κατανοήσει οι Γερμανοί, ότι η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων θέλουμε να είμαστε στην Ευρώπη αλλά ως ισότιμοι εταίροι και όχι ως δουλοπάροικοι και παρίες. Και καλά θα κάνουν αυτό να το αποδεχθούν το ταχύτερο δυνατό».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το