Τοπικά

Γονείς στον Βόλο ζητούν μέτρα προστασίας για μαθητές με προβλήματα υγείας 

Την ανησυχία τους εκφράζουν γονείς μαθητών που αντιμετωπίζουν διάφορα αναπνευστικά, καρδιακά και άλλα προβλήματα, καθώς προς το παρόν φαίνεται να μην υπάρχει κάποια μέριμνα για αυτό το θέμα από το υπουργείο Παιδείας.
Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας έχει δεχτεί ήδη τηλεφωνήματα από γονείς που ζητούν κάποια μέτρα προστασίας. Από την πλευρά της η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας υπέβαλε άμεσα ερώτημα προς το υπουργείο Παιδείας ζητώντας κάποια απάντηση και οδηγίες.
Ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Μαγνησίας κ. Σωκράτης Σαβελίδης δήλωσε πως «έχουμε αρκετούς μαθητές με αναπνευστικά, καρδιακά και άλλα προβλήματα, όπως σακχαρώδη διαβήτη, καθώς και εκπαιδευτικούς που αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα, είναι ηλικίας άνω των 60 ετών και γενικώς εντάσσονται σε ευπαθείς ομάδες που πρέπει να προφυλαχθούν από τον κορωνοϊό. Για αυτές τις ομάδες θα πρέπει να υπάρχει κάποια πρόβλεψη, οι γονείς ανησυχούν ακούγοντας τις συστάσεις των ειδικών επιστημόνων και αναρωτιούνται, πόσο μπορεί να κινδυνεύσει το παιδί τους, αν κολλήσει από κάποιο άλλο παιδί τον ιό».
Στο μεταξύ, κλειστό θα είναι σήμερα Τρίτη και αύριο Τετάρτη το Νηπιαγωγείο Σούρπης με απόφαση του Δήμου, λόγω του μεγάλου αριθμού απόντων µαθητών και προκειµένου να αντιμετωπιστεί η διασπορά των ιώσεων και να επιτευχθεί η γρήγορη ανάρρωση των παιδιών που νοσούν.

Αντιδράσεις για μετακίνηση καθηγητών
Την ίδια στιγμή αντιδράσεις προκάλεσε η μετακίνηση καθηγητών από δύο διαφορετικά σχολεία του Νομού προς το εξωτερικό στο πλαίσιο του προγράμματος Εράσμους.
Η αντίδραση εκ μέρους της εκπαιδευτικής κοινότητας και κάποιων γονέων είναι πως σε μια περίοδο που υπάρχει μεγάλη επιφύλαξη για μετακινήσεις στο εξωτερικό λόγω του κορωνοϊού, ορισμένοι καθηγητές νόμιμα μεν, αποφάσισαν να ταξιδέψουν στο πλαίσιο προγράμματος Εράσμους και προγραμματισμένων επισκέψεων.
Ο κ. Σαβελίδης ερωτηθείς για το θέμα επισήμανε πως «πραγματοποιήθηκαν δύο επισκέψεις στο πλαίσιο του Εράσμους, η μια από τρεις καθηγητές ενός Λυκείου, και η άλλη από δύο καθηγητές ενός Γυμνασίου. Οι επισκέψεις έγιναν νόμιμα και μπορούμε να σημειώσουμε τρία πράγματα, πρώτον, ότι στις περιοχές που επισκέφθηκαν δεν έχει καταγραφεί κρούσμα με κορωνοϊό, δεύτερον, δεν εντάσσονται στις «κόκκινες» ζώνες που έχει ορίσει ο ΕΟΔΥ και τρίτον, συμβάλλουν στην ενίσχυση των ευρωπαϊκών δεσμών και προοπτικών των σχολείων. Επίσης έλαβαν νόμιμες άδειες τόσο από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, όσο και από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το