Τοπικά

Γνωριμία μαθητών με του 3ου Γυμνασίου Νέας Ιωνίας με την παραδοσιακή παραγωγή τυριών και γιαουρτιών

Την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τη λειτουργία ενός παραδοσιακού τυροκομείου της οικογένειας Λαΐτσου που εδρεύει στην περιοχής μας είχαν 43 μαθητές της Γ’ τάξης του 3ου Γυμνασίου Νέας Ιωνίας, συνοδευόμενοι από τους καθηγητές φυσικής του σχολείου, Αναστασία Καλογήρου, Γιώργο Καλαντζή και Χρήστο Λαΐτσο.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του μαθήματος Χημείας που αφορά στις ζυμώσεις και τη συμμετοχή των ζυμομυκήτων στην παραγωγή τυριού και γιαουρτιού. Οι υπεύθυνοι του παραδοσιακού τυροκομείου Φλέγγα που λειτουργεί στην περιοχή του Βελεστίνου, με ιδιαίτερη προθυμία εξήγησαν στα παιδιά τους τρόπους παραγωγής παραδοσιακών τυριών και γιαουρτιών, αλλά και άλλων ωφέλιμων προϊόντων όπως το βούτυρο, το ξινόγαλα, το Αριάνι, οι κρέμες, το ρυζόγαλο, ο τραχανάς και οι χυλοπίτες. Τηρώντας όλα τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας απάντησαν στις ερωτήσεις των μαθητών τονίζοντας ότι η κατανάλωση τέτοιων προϊόντων βοηθάει στη διατήρηση της καλής ατομικής υγείας αφενός και αφετέρου στηρίζει την τοπική οικονομία. Άλλωστε, όπως διαπίστωσαν τα παιδιά, το συγκεκριμένο τυροκομείο, συνδυάζει άριστα, τη διατήρηση της παράδοσης και τον εκσυγχρονισμό με κορωνίδα τη σταθερή ποιότητα και γεύση σε όλα τα προϊόντα. Έτσι λοιπόν, η οικογένεια Λαΐτσου που συνεχίζει μια παράδοση πολλών ετών στο συγκεκριμένο τυροκομείο έδειξε στους μαθητές του 3ου Γυμνασίου Νέας Ιωνίας τον δρόμο της υγιεινής διατροφής για το σώμα και το πνεύμα.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το