Τοπικά

Γλυκόπικρη γεύση άφησε το Πάσχα στους ξενοδόχους της Μαγνησίας

Οι επισκέπτες της τελευταίας στιγμής που συνήθως τα τελευταία χρόνια εμφανίζονταν στα ξενοδοχεία, όπως συνηθίζουν να κάνουν οι Έλληνες, αυτή τη φορά δεν παρουσιάστηκαν και το Πάσχα άφησε γλυκόπικρη γεύση στους ξενοδόχους της Μαγνησίας, που περίμεναν κάτι καλύτερο γνωρίζοντας ότι έχουν «σύμμαχο» και τον καλό καιρό.
Στο 90% ανήλθαν οι πληρότητες στα ξενοδοχεία του Βόλου, της Πορταριάς και της Μακρινίτσας, ενώ στο υπόλοιπο Πήλιο η πληρότητα δεν ξεπέρασε το 60-70%.
«Δεν μπορούμε να είμαστε ικανοποιημένοι, γιατί ο καιρός ήταν πολύ καλός και θα έπρεπε οι πληρότητες να είναι κατά πολύ υψηλότερες» τόνισε ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων κ. Γιώργος Ζαφείρης και πρόσθεσε πως μια εβδομάδα πριν το Πάσχα οι πληρότητες ήταν γύρω στο 90% για τον Βόλο, την Πορταριά και τη Μακρινίτσα και 60-70% για το υπόλοιπο Πήλιο. Τελικά αυτό ήταν και το ποσοστό με την πληρότητα που διαμορφώθηκε το Πάσχα. Και ο λόγος ήταν πως αν και ο καιρός ήταν καλός, δεν εμφανίστηκαν οι επισκέπτες της τελευταίας στιγμής, όπως άλλοτε συνέβαινε και ανέβαιναν τα ποσοστά.
Μάλιστα οι περισσότεροι επισκέπτες επέλεξαν τις τρεις διανυκτερεύσεις.
Για την περίοδο από το Πάσχα μέχρι και την Κυριακή του Θωμά ο κ. Ζαφείρης ανέφερε πως τα πράγματα είναι πεσμένα.
Πλέον οι ξενοδόχοι μέσα στις ευρύτερες δυσκολίες που έχουν όπως με τη φορολογία και τα θέματα της ασφάλισης, θα πρέπει να περιμένουν τουλάχιστον ενάμιση μήνα μέχρι την έναρξη της τουριστικής περιόδου και δεν φαίνεται να ελπίζουν ιδιαίτερα στο τριήμερο της Πρωτομαγιάς.

 

Το Υπεραστικό ΚΤΕΛ
Την ίδια στιγμή στα περυσινά επίπεδα ανήλθαν οι πληρότητες με τα δρομολόγια του Υπεραστικού ΚΤΕΛ για την περίοδο του Πάσχα. Μάλιστα το λεωφορείο επέλεξαν και πολλές οικογένειες για να έρθουν στον Βόλο και να περάσουν το Πάσχα με τα αγαπημένα τους πρόσωπα.
Από προχθές Δευτέρα ξεκίνησε η επιστροφή των εκδρομέων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ενώ το κύμα της επιστροφής θα κορυφωθεί το Σαββατοκύριακο με την αναχώρηση των Βολιωτών φοιτητών.
Ο πρόεδρος του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Μαγνησίας κ. Δημήτρης Κολυνδρίνης επισήμανε πως «η κίνηση των επιβατών με τα λεωφορεία του Υπεραστικού ΚΤΕΛ κυμάνθηκε στα περυσινά επίπεδα, αν και λόγω της κρίσης μάλλον περιμέναμε να είναι μικρότερη».
Φώτης Σπανός

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το