Τοπικά

Λιποθύμησε ιερέας στον Βόλο το βράδυ της Ανάστασης

Λιποθυμικό επεισόδιο είχε ο ιερέας σε ναό στα προάστια της πόλης το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου, με αποτέλεσμα να διακοπεί η Ακολουθία της Ανάστασης και οι πιστοί που είχαν συγκεντρωθεί να αποχωρήσουν είτε για τα σπίτια τους είτε σε άλλες εκκλησίες για να μεταλάβουν και να παρακολουθήσουν την αναστάσιμη θεία λειτουργία.
Ο ιερέας που διακονεί εδώ και χρόνια τον ναό, όντας ιδιαίτερα αγαπητός αισθάνθηκε αδιαθεσία ελάχιστα λεπτά μετά την Ανάσταση και λιποθύμησε. Αμέσως ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ που τον μετέφερε στο Νοσοκομείο για την παροχή των πρώτων βοηθειών.
Ο μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος ανέφερε πως ο ιερέας ναού στα προάστια της πόλης αντιμετώπισε λιποθυμικό επεισόδιο λίγο μετά την Ανάσταση, με αποτέλεσμα να διακοπεί η αναστάσιμη θεία λειτουργία και οι πιστοί να μεταβούν σε άλλους ναούς.
Πάντως, όπως αναφέρουν ιερείς, είναι γεγονός πως το πρόγραμμα των Ακολουθιών τη Μεγάλη Εβδομάδα είναι ιδιαίτερα επίπονο για τους ιερείς, με αποτέλεσμα να προκαλείται κούραση στους ιερείς και να προκύπτουν τέτοια περιστατικά.
Και από τη στιγμή που το Πάσχα αυξάνονται οι ανάγκες και κάθε χωριό χρειάζεται και έναν ιερέα, τα περιθώρια για συνδρομή σε κάποιον ναό με έναν ιερέα περιορίζονται.
Από την πλευρά του ο αρχιερατικός επίτροπος π. Μάξιμος Παπαϊωάννου ανέφερε πως «καλύψαμε και φέτος όλες τις ανάγκες των χωριών για ιερείς. Μάλιστα στα χωριά του Πηλίου λόγω και της παρουσίας πολλών επισκεπτών οι ναοί γέμισαν από πιστούς που με ευλάβεια παρακολούθησαν τις Ακολουθίες και το Θείο Πάθος».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το