Κόσμος

Γιούνκερ- Μοσκοβισί: Ετοιμοι να ακούσουμε τα αιτήματα της νέας ελληνικής κυβέρνησης

giounker

Την ετοιμότητά τους να ακούσουν και να συζητήσουν τα αιτήματα της νέας ελληνικής κυβέρνησης, εξέφρασαν ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, και ο επίτροπος Οικονομίας, Πιερ Μοσκοβισί, προσερχόμενοι στο Eurogroup σήμερα στις Βρυξέλλες.
Παράλληλα, οι δύο Ευρωπαίοι αξιωματούχοι υπενθύμισαν την ανάγκη τήρησης των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η Ελλάδα.

Ο Ζ. Κ. Γιούνκερ αφού τόνισε ότι η Επιτροπή συνεργάζεται με οποιαδήποτε δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση έρχεται στην εξουσία, υπενθύμισε ότι υπάρχουν κανόνες, οι οποίοι συμφωνήθηκαν από κοινού με τις ελληνικές Αρχές. «Θα δούμε ποια θα είναι τα αιτήματα της νέας ελληνικής κυβέρνησης και θα τα συζητήσουμε, ανεξάρτητα από τη σύνθεσή της, όπως κάνουμε με όλες τις κυβερνήσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας πως δεν διακατέχεται από καμία νευρικότητα επί του θέματος.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής υπενθύμισε ότι ήταν πάντα λάτρης της Ελλάδας και ότι η θετική του προσέγγιση προς τη χώρα δεν αλλάζει.

Σε ό,τι αφορά τις συζητήσεις για τη διευθέτηση του ελληνικού χρέους, ο Ζ. Κλ. Γιούνκερ δήλωσε ότι όπως υπήρχαν συζητήσεις με την απερχόμενη κυβέρνηση της Ελλάδας, έτσι η Επιτροπή θα συνεχίσει τις συζητήσεις της με τη νέα κυβέρνηση. Σε ερώτηση, αν έχει ήδη μιλήσει με τον κ. Τσίπρα, χαριτολογώντας, ο κ. Γιούνκερ απάντησε ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός έχει άλλες έγνοιες σήμερα από το να μιλήσει με τον Πρόεδρο της Επιτροπής.

Από την πλευρά του, ο Γάλλος επίτροπος, Π. Μοσκοβισί, τόνισε ότι είναι θετικό το γεγονός ότι η ελληνική κυβέρνηση θα σχηματιστεί σήμερα κιόλας, γιατί θα επιτρέψει στην Επιτροπή να δουλέψει γρήγορα με τις ελληνικές Αρχές.

Όπως είπε ο Π. Μοσκοβισί, υπάρχουν κοινοί στόχοι της Επιτροπής με την Ελλάδα και η συζήτηση θα επικεντρωθεί στο πώς θα εκπληρωθούν. «Θέλουμε να δούμε την Ελλάδα να στέκεται στα πόδια της, να μπορέσει να δημιουργήσει θέσεις εργασίας, ανάπτυξη, να μειώσει τις ανισότητες, να πληρώσει τα χρέη της, κάτι που είναι θεμελιώδες», ανέφερε ο Π. Μοσκοβισί.

Ο Π. Μοσκοβισί σημείωσε ότι η νέα κυβέρνηση της Ελλάδας έχει το δικό της πρόγραμμα και τις δικές της προτεραιότητες.

Αναλυτικά στο www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το